Rămâi conectat

Sport

Volei Alba Blaj, locul secund în turneul amical de la Rzeszów! Vicecampioana Europei, excelentă repetiție înaintea preliminariilor Champions League

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj, vicecampioana Europei și-a trecut în cont două victorii și o înfrângere în puternicul turneu de pregătire din Polonia, ultima repetiție înaintea tururilor preliminarii din Champions League, intră în linie dreaptă.

În ultimul joc, echipa din „Mica Romă” a jucat o „finală” cu Dresdner, acest meci decizând câștigătoarea turneului de la Rzeszów. O partidă extrem de echilibrată în care Blajul a fost condus cu 1-0, a avut apoi avantaj 2-1 și a pierdut în decisiv, 19-21, după ce a ratat mai multe mingi de meci!

*Trei premii individuale

Volei Alba Blaj, locul doi la turneul din Polonia; trei premii individuale pentru vicecampioana Europei Volei Alba Blaj a încheiat pe locul doi turneul din Polonia, de la sfârșitul săptămânii trecute. Vicecampioana Europei a obținut două victorii, 3-0 cu Eczacıbaşı Istanbul și 3-1 cu gazdele turneului, DevelopRes Rzeszów, dar a pierdut în ultima partidă, 2-3 cu Dresdner SC. Organizatorii competiției au oferit trofeul echipei germane, care a obținut trei victorii de 3-2, criteriul victoriilor, și nu numărul punctelor, fiind luat în considerare la această competiție amicală. Vicecampioana Europei se întoarce acasă cu trei premii individuale: Ioana Baciu (cel mai bun universal/fals), Sara Hutinski (cel mai bun centru) și Suzana Ćebić (cel mai bun libero). La turneul din Polonia, nu au evoluat Nneka Onyejekwe și Marina Vujovic, aflate în recuperare, în timp ce Sonja Newcombe s-a accidentat la gleznă în a doua partidă de la Rzeszów. Din lotul echipei noastre au mai lipsit ridicătoarea Lora Kitipova și extrema Mariya Karakasheva, participante la Campionatul Mondial din Japonia, care se vor alătura lotului Volei Alba Blaj în această săptămână, în timp ce centrul Maja Aleksić și statisticianul Bojan Perović, cu șanse mari la medalii, continuă competiția alături de naționala Serbiei și se vor alătura vicecampioanei Europei abia după încheierea competiției din Japonia.

În condițiile în care Lucie Smutná a revenit după accidentare, pe postul de coordonator a mai jucat și Addriana Budzon, jucătoare împrumutată pentru acest turneu de la DevelopRes Rzeszów. La turneul de la Rzeszów, Darko Zakoč a mizat pe următoarea echipă: Addriana Budzon, Lucie Smutná, Sonja Newcombe, Sara Hutinski, Ioana Baciu, Ana Lazarević, Nađa Ninković (cpt.), Katerina Zhidkova, Ramona Rus și Suzana Ćebić (libero). Turneul organizat de DevelopRes Rzeszów a fost o ocazie excelentă pentru vicecampioana Europei de a pregăti meciurile cu VK UP Olomouc și, posibil, Allianz MTV Stuttgard, din preliminariile Ligii Campionilor, în condițiile în care echipa noastră a avut absențe importante la această ultimă competiție amicală din pre-sezon. Volei Alba Blaj va întâlni VK UP Olomouc în turul doi preliminar al Ligii Campionilor. Prima manșă va avea loc în Cehia, la Olomouc, miercuri, 24 octombrie, de la ora locală 18:00 (19:00 în România). Returul este programat în Sala Transilvania din Sibiu, marți, 30 octombrie, de la ora 18:00. În campionat, Volei Alba Blaj va debuta pe 27 octombrie, când va primi, acasă, vizita echipei CSU Belor Galați.

Volei Alba Blaj a reușit două victorii în turneul din Polonia, 3-0 cu Eczacibaşi Istanbul și 3-1 cu gazdele de la Developres SkyRes Rzeszów Dresdner SC (duminică, 14 octombrie, ora 14.00).Formația din “Mica Romă” a câștigat cele două turnee de verificare din țară, Cupa Timișoara și Cupa Blajului (în weekend, în Sala “Timotei Cipariu”), și va lua startul, în weekend, la primul turneu internațional din existență, în Polonia, la Rzeszów.Volei Alba Blaj – Dresdner SC 2-3 (19-25, 25-21, 25-23, 16-25, 19-21)

Dincolo de succesul din Polonia, turneul organizat de DevelopRes Rzeszów a fost o ocazie excelentă pentru vicecampioana Europei de a pregăti meciurile cu VK UP Olomouc și, posibil, Allianz MTV Stuttgard, din preliminariile Ligii Campionilor, în condițiile în care echipa noastră a avut absențe importante în Polonia.

Sursa: Nicu GOGA, Radio Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de meciuri și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea