Rămâi conectat

Sport

Volei Alba Blaj, două transferuri: Dajana Bošković (Bosnia), sora celebrei Tijana, și Kaitlyn Hord (USA)!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj, campioana României, a reaizat două achiziții în această perioadă, falsul Dajana Boskovic, venită din China, sora mai mare a celebrei Tijana, respectiv centrul Kaitlyn Hord (USA) – la prima experiență în Europa, mutări menite să întărească lotul formației din „Mica Romă”, angrenată în lupta pe trei fronturi: Liga Campionilor, plus Divizia A1 și Cupa României.

De altfel, la meciul de mâine, din Cehia, contând pentru Champions League, cu SC Prometey Dnipro, este să debuteze în formația din Alba centrul din USA Kaitlyn Hord (22 de ani, la prima aventură europeană, fostă la Nebraska Volleyball, ]n campionatul universitar), primul transfer al perioadei. De asemenea a doua achiziție va fi Dajana Bošković (“falsul” venit din China, Shenzhen Zhongsai, medalie de bronz în recentul campionat). La prima experiență în România, voleibalista de 28 de ani (foto, în dreapta), componentă a naționalei Bosniei și Herțegovina, este sora mai mare a celebrei Tijana (de 7 ani la Eczacibași Istanbul) și evoluează pe același post cu mezina, universal/fals (motiv pentru care a optat pentru o altă națională)! Pe de altă parte, Blajul s-a despărțit de Nađa Ninković (din motive medicale nu s-a prelungit colaborarea) și Sorina Miclăuș (a plecat la FC Argeș Pitești).

Dajana Bošković a mai jucat la echipele Dinamo Pančevo (Serbia), Vizura Belgrad (Serbia), Universitatea San Antonio Texas (SUA), Enea PTPS Piła (Polonia), Sarıyer Belediyesi (Turcia), Kuzeyboru (Turcia) și Steaua Roșie Belgrad (Serbia). Este componentă de bază a naționalei Bosniei, unde evoluează sub comanda antrenorului Stevan Ljubičić, tocmai antrenorul de la clubul ardelean. „Am efectuat aceste două transferuri la solicitarea staffului tehnic, în vederea îndeplinirii obiectivelor clubului: accesul între primele zece echipe de club din Europa și câștigarea unui nou titlu de campioană. Cred că cele două voleibaliste, cărora le spun bun venit la Blaj, ne vor ajuta să atingem aceste obiective”, a declarat primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea