Rămâi conectat

Actualitate

Volei Alba Blaj a învins la Craiova, scor 3-0, în prima etapă a returului Diviziei A1 *Echipa din „Mica Romă” continuă să se claseze pe locul 4

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj a păşit cu dreptul în noul an şi a învins astăzi, în prima etapă a returului Diviziei A1 la volei feminin, în deplasare pe SCMU Craiova, scor 3-0 (25-18, 25-19, 25-18). „Veni, vidi, vici” a fost sloganul formaţiei blăjene, ce s-a impus în 80 de minute, în faţa a circa 20 de suporteri prezenţi în Bănie.

Era important să păşim cu dreptul în retur, mai ales după supriza produsă de contracandidata noastră CSM Bucureşti. A fost un meci echilibrat, în care a trebuit să fim atenţi şi concentraţi până la capăt, pentru a nu da speranţe unui adversar incomod. A contat în cele din urmă şi diferenţa de valoare„, a spus Sergiu Ştefănescu, preşedintele Volei Alba Blaj. Această victorie, prima din 2013 oferă un prilej suplimentar de bucurie pentru Bojana Stojkovic şi Marija Sandic, care în 13 ianuarie sărbătoresc Revelionul de rit vechi.

*Debutul nou-venitelor

În partida disputată în sala „Ion Constantinescu” din Craiova, în garnitura nou-promovatei ce are ambiţii de cupele europene şi-au făcut debutul şi noile achiziţii, argentinianca Josefina Fernandez, respectiv americanca Sherisa Livingston, transferate în această iarnă. Argentinianca a intrat în primul set, jucătoarea de culoare a început să joace din al doilea, ambele lăsând o impresie favorabilă, mai ales la atac, la întâiul joc pentru noua formaţie, terminat de amândouă în sextetul de bază. Clasată pe poziţia a 3-a a ierarhiei (depăşită astfel campioana Tomis Constanţa, ce are două jocuri mai puţin), formaţia din „Mica Romă” a acumulat 26 de puncte, după 12 întâlniri, cu 9 victorii şi 3 înfrângeri. „Ambele echipe au resimţit pauza, dar în cele din urmă plus de valoare şi-a spus cuvântul. Sunt mulţumit de cum ne-am comportat astăzi, inclusiv de evoluţia nou-venitelor, care mai au însă până să se integreze perfect. Noi am venit după 3 puncte, ne-am atins scopul, asta contează, chiar dacă ne-ar fi convenit ca Bacăul să învingă în Capitală. Miercuri, în Cupă ne aşteaptă un meci foarte dificil, este un joc eliminatoriu împotriva unui adversar extraordinar de dificil„, a declarat antrenorul Marius Macarie.

Pentru formaţia pregătită de Marius Macarie au evoluat Alice Kapelovies, Valentina Rusu, Bojana Stojkovic, Adriana Dudnic, Marija Sandic, Irina Alexandru, Laura Mastahac, mai intrând Josefina Ferandez şi Sherisa Livingston (n-au jucat Melinda Dobeş, Andreea Niţulescu, Alexandra Ciontoş).

*Miercuri, la Blaj, returul în cupă cu Ştiinţa Bacău

Miercuri, 16 ianuarie, la Blaj, de la ora 17.00 se va disputa partida retur din cadrul sferturilor Cupei României, cu Ştiinţa Bacău, moldovencele impunându-se în prima manşă cu 3-1, pentru ca sâmbătă, 19 ianuarie să fie programată întâlnirea din campionat, tot acasă, cu CSM Sibiu. Aflată în postura de lider al campionatului Ştiinţa Bacău şi-a pierdut invincibilitatea şi a suferit întâiul eşec al sezonului, ieri, 2-3 în deplasare cu CSM Bucureşti, principala contracandidată a blăjencelor la locul al 4-lea la finele stagiunii regulate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea