Rămâi conectat

Actualitate

Vodafon, una dintre cele mai mari multinaţionale, face CONCEDIERI masive inclusiv în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vodafone, al doilea operator de telefonie mobilă din lume, va concedia în acest an financiar 1.700 de angajaţi de la centrele de servicii din România, Egipt şi India, aproximativ 8% din forţa sa de muncă pe acest segment, a anunţat viitorul director general al companiei, Nick Read, la o conferinţă desfăşurată la New York, informează Financial Times (FT) preluat de Agerpres.

Concedierile fac parte dintr-un plan mai amplu ce vizează reducerea costurilor cu opt miliarde de euro, după ce mai multe funcţii back-office (activităţi care nu presupun interacţiunea directă cu clienţii) vor fi preluate de roboţi, a explicat Nick Read.

Acesta a adăugat că Vodafone ia în considerare vânzarea a zeci de mii de turnuri de telefonie mobilă pentru a reduce datoria companiei, de 31 de miliarde de euro, dacă se va ajunge la un acord corespunzător.

În Europa, Vodafone are 110.000 de turnuri de telefonie mobilă, din care controlează direct 55.000. Actualul director, Vittorio Colao, nu a dorit să vândă aceste active. Conform analiştilor Barclays, valoarea turnurilor de telefonie mobilă deţinute de Vodafone în Europa se ridică la 12 miliarde de euro.

Nick Read caută să răspundă temerilor investitorilor privind nivelul ridicat al datoriei şi sustenabilitatea plăţii dividendelor, după achiziţionarea unor active din Germania şi Europa de Est ale operatorului de cablu Liberty Global, într-o tranzacţie evaluată la aproximativ 18 miliarde de euro.

‘Prin îmbunătăţirea câştigurilor şi prin vânzările de active vom reduce datoria’, a dat asigurări viitorul director general al Vodafone.

Detaliile privind planurile companiei britanice vor fi anunţate în noiembrie, când vor fi publicate rezultatele financiare.

Şi alte companii, cum ar fi Deutsche Telekom, iau în considerare vânzarea turnurilor de telefonie mobilă, în timp ce Sunrise în Elveţia şi Altice în Portugalia au încheiat deja acorduri.

În mai, Vodafone anunţa că directorul general Vittorio Colao va demisiona în octombrie, după zece ani petrecuţi la conducerea companiei, şi va fi înlocuit de directorul financiar Nick Read.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce includ voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe. Vodafone Group are divizii în 26 de ţări, 49 de reţele mobile partenere şi operaţiuni de broadband fix în 17 ţări.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la eliberarea pașaportului simplu temporar: Poate fi emis doar în anumite condiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Schimbări la eliberarea pașaportului simplu temporar: Poate fi emis doar în anumite condiții Paşaportul simplu temporar se eliberează doar în situaţii de urgenţă ce presupun deplasarea în străinătate sau continuarea călătoriei ori reglementarea şederii/situaţiei juridice a cetăţenilor români aflaţi în străinătate care nu mai posedă documente de călătorie valabile, se arată în proiectul adoptat luni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea