Rămâi conectat

Cultură Educație

„Vis de iarnă”, un spectacol de excepţie oferit de dascălii şi elevii Colegiului Economic „Dionisie Pop Marţian”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Casa de Cultura a Studenţilor din municipiul nostru a avut loc vineri, 14 decembrie, un emoţionant spectacol de Crăciun organizat de cadrele didactice şi elevii Colegiului Economic „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia.

În deschiderea evenimentului, directorul colegiului, prof. Dan Anca, purtând costum popular, a urcat pe scenă. Domnia sa a precizat că spectacolul este rodul muncii de câteva luni a elevilor şi dascălilor, din dorinţa de a duce mai departe tradiţiile şi obiceiurile străvechi. Dan Anca a amintit că îşi doreşte ca şi în anii care vin să fie organizate astfel de evenimente, iar părinţilor, dascălilor şi elevilor le-a urat „La mulţi ani!” şi să aibă parte de sărbători fericite.

Manifestarea a debutat cu momentul artistic al majoretelor, care au avut o evoluţie ce rivalizează cu cele ale elevelor din colegiile de dincolo de ocean, evoluţie care a cucerit spectatorii. Apoi, cei din sală au cântat alături de elevi cunoscute colinde – „Asta-i casa cea frumoasă”, „O, ce veste minunată”, „La Betleem, colo jos” şi multe altele. Am admirat minunatele costume populare purtate de elevi şi de dascăli, dar şi căluşarii, şezătoarea, precum şi decorurile care completau atmosfera de sărbătoare din prejma Crăciunului, poate cea mai frumoasă, mai iubită şi mai aşteptată sărbătoare românească.

Elevii şi profesorii lor ne-au dat de veste, prin scenetele „Renaşterea speranţei”, „Păstorii la iesle” şi „Steaua povesteşte”, că cea mai veche sărbătoare a omenirii, Crăciunul, înseamnă Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu, trimis pe pământ să ajute oamenii pentru a deveni mai buni, mai credincioşi, mai îngăduitori, mai toleranţi şi mai răbdători. A urmat apoi un moment internaţional – Grupurile de elevi au cântat melodii tradiţionale de Crăciun în limba franceză şi în engleză.

I-au îndrumat, cu răbdare, pe elevi, în realizarea momentelor artistice profesorii: Dan Anca – directorul colegiului, Adina Ghiuşan, Irina Ungureanu, Cristina Toth, Maria Lăncrăjan, Ana Maria Scheau, Mihaela Stanciu, Ioan Marinescu, Felicia Beca, Simona Himcinschi, Victoria Popa, Mihaela Basarabă, Elena Onea, Traian Onea (care a cucerit sala, la finalul spectacolului, prin colindele interpretate alături de elevi) şi Ramona Cucea.

Au dus mai departe tradiţiile şi obiceiurile româneşti de Crăciun, alături de profesorii lor, elevi ai claselor a IX-a B, a IX-a C, a IX-a D, a IX-a E, a X-a A, a X-a B, a X-a D, a X-a E, a XI-a A, a XI-a B, a XI-a D, a XI-a E, a XI-a F, a XII-a A, a XII-a B, a XII-a E, a XII-a F.

Şi pentru că de la o astfel de sărbătoare nu lipseşte niciodată Moş Crăciun, şi acum moşul a dăruit, din suflet, câte un cadou pentru fiecare elev. Am trăit cu toţii un minunat vis de iarnă, cu emoţie şi încântare, şi le dorim tuturor celor care au pus suflet şi trudă în reuşita acestui spectacol sărbători fericite, cu sănătate şi bucurii şi să aibă parte de cât mai multe astfel de momente de neuitat.

Adriana DURIGĂ  

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea