Rămâi conectat

Curier Județean

VINERI:„Şansa vieţii tale”. Tinerii din Alba se pot înscrie pentru cursuri de formare profesională în Germania

Publicat

în

Tinerii din Alba, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, pot să se înscrie vineri, 7 martie, de la ora 14.30, în sala de conferinţe a Consiliului Local Alba Iulia, strada Bucovinei nr. 6, pentru cursuri de formare profesională în Germania. Este vorba despre proiectul „Şansa vieţii tale” (The job of my life), un program special al Guvernului Federal German, ce se adresează tinerilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă şi interesaţi în formarea profesională pentru o carieră în Germania. Tinerii se pot specializa în mai multe meserii, printre care cele de brutar,  constructor case sau instalatori.

În cadrul proiectului tinerii vor beneficia de trei luni curs intensiv de limba germană gratuit  în judeţul Alba, două luni de stagiu de pregătire şi o lună curs de limba germană gratuit în Germania,  contract de formare profesională în Germania, bursă de studiu atractivă şi diplomă de calificare obţinută după procesul de formare. Pe lângă toate acestea, au posibilitatea de a obţine un contract de muncă în Germania.

Totodată, tinerii vor primi subvenţii pentru călătorie în Germania, pentru interviu,  stagiu de pregătire a cursului de formare profesională, pentru cursul de ucenicie în cadrul unei companii din Germania, asistenţă financiară sub forma unei burse de studiu în vederea asigurării mijloacelor de trai în  perioada de derulare a cursurilor şi a uceniciei, sprijin financiar pentru meditaţii de limba germană pe întreaga perioadă de pregătire, sprijin profesional şi educaţional, plus consiliere în limba română ca sprijin de  integrare într-o ţara străină.

Electrica Furnizare Discount

Cei care se înscriu au posibilitatea să se specializeze în următoarele meserii:  brutar, asistent geriatrie, constructor case (zidar, constructor beton şi fier beton, constructor furnale şi hornuri, producător pietre beton şi mosaic, stucător), construcţii în adâncime (constructor drumuri, operator utilaje construcţii, constructor căi ferate, instalator şi montator ţevi, constructor fântâni, constructor conducte canalizare).

Cursurile se derulează pe o perioadă de trei ani şi sunt finanţate din bugetul Ministerului Federal pentru Muncă şi Afaceri Sociale din Germania, prin intermediul „The Job of My Life”. Iniţiativa este finanţată  integral în cadrul proiectului „MobiPro-EU” şi se desfăşoară cu sprijinul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Alba.

Cum funcţionează – pas cu pas

Selecţia celor înscrişi
Împreună cu partenerii locali, serviciul central internaţional de repartizare a locurilor de muncă din Germania caută candidaţii potriviţi în Europa pentru posturi vacante.

Curs de limbă germană în România
Totul începe cu un curs de pregătire în limba germană.

Stagiu de practică şi curs de limbă în Germania
După ce ai ajuns în Germania, ai un pic de timp la dispoziţie să te obişnuieşti cu ţara. Poţi să vezi cum va arăta programul de training din timpul stagiului şi să-ţi îmbunătăţeşti abilităţile lingvistice într-un curs de limba germană.

Semnarea contractului
Dacă angajatorul doreşte să colaboreze cu dumneavoastră şi dvs. doriţi să începeţi o carieră la acea companie atunci veţi semna un contract de training.

Începe formarea profesională
Perioada de formare profesională  începe în Germania, în luna septembrie 2014.  Partenerii din Germania vor oferi sprijin profesional şi educaţional pentru a vă uşura integrarea într-o ţară străină.

Finalizarea formării profesionale
Formarea profesională se încheie după 3 ani şi jumătate, cu un examen final de specialitate. Veţi obţine o diplomă de calificare, după care aveţi posibilitatea de a lucra oriunde în Europa, în domeniul în care v-aţi specializat.

FOTO: arhivă

Publicitate

Curier Județean

ADMITERE LICEU 2021: A doua etapă de repartizari, în data de 6 august. LOCURILE rămase la liceele din Alba

Publicat

în

ADMITERE LICEU 2021: A doua etapă de repartizari, în data de 6 august. LOCURILE rămase la liceele din Alba

În acest an, repartizarea efectivă a elevilor care nu au fost repartizaţi după prima etapă va avea loc în 6 august.

Citește și: ADMITERE LICEU 2021: A DOUA etapă de repartizare computerizată

Potrivit Ministerului Educaţiei, 1.332 de elevi nu au fost repartizaţi în această etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni, însă acest număr este în scădere substanţială comparativ cu anul trecut (8.570 de elevi).

LOCURI LIBERE PENTRU ETAPA A DOUA DE ADMITERE LA LICEELE DIN ALBA, 2021-2022

Cei 1.332 de elevi vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată şi vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opţiuni în fişele de înscriere alături de candidaţii care au fost repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie) şi de candidaţii care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opţiunilor în fişe se realizează la unitatea de învăţământ sau prin formular transmis electronic.

Electrica Furnizare Discount

Pentru această etapă sunt disponibile 9.216 locuri.

În intervalul 9 – 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după cele două faze de repartizare computerizată.

Un număr de 89.983 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost admişi în învăţământul liceal de stat, în prima etapă de repartizare computerizată, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Au fost repartizaţi 89.983 de elevi (98,54%) în învăţământul liceal de stat din totalul elevilor cu opţiuni completate (91.315): 57.574 de candidaţi au fost repartizaţi la filiera teoretică, iar 32.409 – la filiera tehnologică.

348 de candidaţi au fost admişi cu media 10.

În total, au fost completate 1.760.684 de opţiuni, rezultând o medie de 19 opţiuni/elev. 54.060 (60,05%) dintre elevii cu opţiuni completate (91.315) au intrat la prima opţiune.

Citește mai mult

Curier Județean

Gabriel Pleșa a fost primit de Majestatea Sa Margareta la Castelul Săvârșin. Planuri pentru municipiu, alături de Casa Majestății Sale, în următorul deceniu

Publicat

în

Gabriel Pleșa a fost primit de Majestatea Sa Margareta la Castelul Săvârșin. Planuri pentru municipiu, alături de Casa Majestății Sale, în următorul deceniu

„Primarul municipiului Alba Iulia, dl. Gabriel Codru Pleșa, a fost primit de Majestatea Sa Margareta și de ASR Principele Radu la Castelul Săvârșin, miercuri, 4 august 2021. Au însoțit pe domnul primar dl. viceprimar Emil Popescu si dl. Robert Roman.

De un deceniu încoace, Casa Majestății Sale și primăria municipiului Alba Iulia, alături de Consiliul Județean Alba, au alcătuit programe legate de identitatea urbei și de actuala ei dezvoltare economică, educațională și culturală.

Domnule primar a invitat pe Majestatea Sa și pe Principele Radu să ia parte, anul viitor, la sărbătorirea Centenarului Încoronării de la Alba Iulia. De asemenea, dl primar a exprimat intenția ca primăria să continue, pentru deceniul următor, proiectele cu Casa Majestății Sale.” au transmis reprezentanții Familiei Regale a României pe mediul de socializare.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Curier Județean

Lions Club Alba Iulia: AJUTOR pentru comunitatea grea încercată din Apuseni. SPRIJIN pentru cei ce și-au pierdut agoniseala de o viață

Publicat

în

Lions Club Alba Iulia: AJUTOR pentru comunitatea grea încercată din Apuseni. SPRIJIN pentru cei ce și-au pierdut agoniseala de o viață

Lions Club Alba Iulia vine în sprijinul comunității greu încercate din Apuseni. Având în vedere precipitațiile abundente din ultima perioadă, care au provocat daune materiale în zona munților Apuseni din județul Alba, reprezentanți ai Lions Club Alba Iulia s-au deplasat în localitatea Gura Sohodol, care a fost afectată de viitură, pentru a distribui 12 aragaze și 12 frigidere noi, venind astfel în sprijinul gospodăriilor afectate.

Valoarea electrocasnicelor donate a fost de 15.034,00 lei, acestea fiind achiziționate cu sprijinul Lions Club Alba Iulia, Lions Club Decan București, Trans Prima SRL, Albatros Gold SRL și Farmaciei Eladerm, cărora le mulțumim pentru sprijin în numele celor care au beneficiat de acest important ajutor.

Pe această cale facem apel la toți cei care doresc sa vină în sprijinul celor care și-au pierdut agoniseala de-o viața, ajutându-i să revină cât mai repede la normalitate. Pentru a participa la acțiunile clubului nostru puteți să ne contactați pe e-mail la adresa [email protected] sau la telefon 0726267976 – Florin Florea, Președinte Lions Club Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare