VINERI: ”Ziua Veteranilor de Război”, marcată la Alba Iulia. Slujbă religioasă și depuneri de coroane, la Cimitirul Eroilor din municipiu

Ziua Veteranilor de Război va fi marcată, vineri și la Alba Iulia. Începând cu ora 10.00, la Cimitirul Eroilor se va organiza un ceremonial dedicat acestei zile, anunță Instituția Prefectului Alba.

Programul manifestărilor organizate cu acest prilej prevede intonarea Imnului Național al României, oficierea unei slujbe religioase în memoria veteranilor de război, rostirea de alocuțiuni privind semnificația zilei, depuneri de coroane și jerbe de flori și păstrarea unui moment de reculegere.

La evenimentul comemorativ vor participa reprezentanţi ai Instituției Prefectului – Județul Alba, Consiliului Județean Alba, Primăriei municipiului Alba Iulia, Arhiepiscopiei Ortodoxă Română, Unităților militare M.Ap.N, M.A.I din garnizoana Alba Iulia, Direcției Județene de Telecomunicații Speciale Alba, Direcției Județene de Informații Alba, Cercului Militar Alba Iulia, Asociației Veteranilor de Război, Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan”, autorități și insitituții publice din județ, dar și partide politice.

Programul activităților:

 09.45 – 09.55 Primirea invitaților

10.00 – 10.05 Intonarea Imnului Național al României

10.05 – 10.20 Oficierea serviciului religios

10.20 – 10.30 Alocuțiune privind semnificația Zilei Veteranilor de Război

10.30 – 10.40 Depuneri de coroane și jerbe

10.40 – Păstrarea unui moment de reculegere

 

 

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...