Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

VINERI: Vernisajul expoziţiei „Românii transilvăneni în Primul Război Mondial”, la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vineri, 29 noiembrie 2013, ora 12.00, la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia se va vernisa expoziţia „Românii transilvăneni în Primul Război Mondial”.  Este vorba despre o expoziţie-omagiu pentru românii transilvăneni care  s-au  jertfit pe câmpul de luptă  în Primul Război Mondial.

„Istoria românilor în Primul Război Mondial  cuprinde o parte uitată prea des de istorici, o parte care a necesitat un efort uriaş uman şi material din partea lor. Chiar dacă românii transilvăneni au luptat de partea Puterilor Centrale, aruncaţi fără voie într-un război care nu era a lor, au avut partea lor semnificativă de jertfe. Efortul uman al Transilvaniei este comparativ cu al Regatului României având sub  arme aproximativ 700.000 de oameni din care o bună parte au pierit pe câmpurile de bătălie din Galiţia sau nordul Italiei. Expoziţia se vrea a fi un omagiu adus celor care au purtat un război extrem de greu şi pe care istoria i-a trecut într-un nemeritat plan secundar”, au transmis reprezentanţii muzeului albaiulian.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Alba, Muzeul Naţional al Unirii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

800.000 de lei daune către ANAF pentru 4 aparate de „păcănele” aflate ilegal într-un bar din Abrud

Unirea Ziarul

Publicat

în

800.000 de lei daune către ANAF pentru 4 aparate de „păcănele” aflate ilegal într-un bar din Abrud Bărbatul care a organizat într-un bar din orașul Abrud activităţi de jocuri de noroc, fără a deţine licenţă sau autorizaţie, a fost obligat, definitiv, să achite suma de 800.000 de lei la bugetul de stat. Singura modificare survenită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea