VINERI: Recitaluri Kenneth Meyer (SUA), Beats Remedy (CJ), Richard Galliano (FR) în prima zi a festivalului Alba Jazz

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

E vremea Jazz-ului în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia! Astăzi, 17 mai a debutat festivalul internațional Alba Jazz, ediția 2013.

Au venit să ne încânte și să încarce cu jazz cetatea seculară, mari artiști din SUA, Franța și România. Kenneth Meyer va susține un concert de chitară clasică la Sala Uniriiî (ora 18.00), Beats Remedy din Cluj-Napoca vin cu un concert hip-hop jazz (ora 19.30), iar Richard Galliano & Tangaria New Quartet vor face să răsune Piața Cetății de jazz autentic.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Accesul la concerte este gratuit!

PMP - Alegeri parlamentare 2020

La conferința de presă – Jazz Coffee, nsusținută în această dimineață de organizatorii festivalului a participat și Kenneth Meyer, profesor de muzică la Siracuse University Setnor School of Music din New York, care se află pentru prima dată în Alba Iulia și s mărturisit că este îndrăgostit de România. El va oferi lecții de chitară clasică elevilor înscriși la atelierele de de voce jazz & chitară jazz, organizate în cadrul festivalului.

„Mă aflu pentru prima dată în Alba Iulia. Acum doi ani am fost în Cluj, Timişoara şi Aiud, unde am susținut concerte şi audienţa a fost foarte călduroasă. Abia aştept să cânt în această seară şi abia aştept să predau lecţii de chitară copiilor din Alba Iulia, timp de trei zile. Ultima dată când am fost în România am ţinut ateliere de chitară cu copii, a fost foarte bine şi mă bucur că m-am întors. Cred că atunci când vii din altă ţară, eşti primit altfel decât când cânţi în ţara ta, eşti perceput special”, a spus Kenneth Meyer.

Întrucât Kenneth consideră că elevii care studiază muzică din Alba sunt foarte talentați intenționează să demareze un program prin care tineri din județul nostru să poată merge cu bursă la Siracuse University Setnor School of Music din New York pentru un stagiu de studiu.

New York-ezul a mărturisit că îi place foarte mult să revină în România, a mai fost la Cluj și la Aiud, fiind de fiecare dată surprins de faptul că aici și aerul este altfel, lumina bate diferit față de SUA sau alte locuri călătorsște iar acest lucru îi place foarte mult.

Kenneth Meyer a făcut și o scurtă demonstrație de virtuozitate, interpretând o piesă la chitară (vezi video).

După concerte, începând cu orele 22.30, petrecerea continuă cu Jam session la cafeneaua „La Poarta”, locația oficială din acest an a festivalului. Un jam session, într-un festival de jazz, presupune ideea ca artiști prezenți pe scenă mai devreme să se strângă într-o locație de dinainte pregătită și să cânte împreună. Să improvizeze. Jam session-ul ar trebui să fie, deci, cel mai savuros și interesant punct din zi, ca moment de creativitate și spontaneitate..

VINERI, 17 mai

Ora 10.00 JAZZ COFFEE; conferință de presă la Cafeneaua „La Poarta”

Ora 11.30 Atelier de voce jazz & chitară jazz, susținut de Luiza Zan (Universitatea Națională de Muzică din București) și Jimmy Cserkesz (București) la Club „Habitat”

Ora 11.30 Cursuri de măiestrie de chitară clasică, susținute de Kenneth Meyer (SUA) la Spațiile RYMA

Ora 18.00 CONCERT KENNETH MEYER (SUA); concert chitară clasică la Sala Unirii

Ora 19.30 BEATS REMEDY (Cluj-Napoca); concert hip-hop jazz în Piața Cetății

Ora 21.00 RICHARD GALLIANO & TANGARIA NEW QUARTET (Franța); concert jazz în Piața Cetății

Ora 22.30 Jam session la Cafeneaua „La Poarta”

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

1 comentariu

ih 17 mai 2013 at 13:00

Excelent debut de festival…
Nu pierdeti: ora 18.00 CONCERT KENNETH MEYER (SUA); concert chitară clasică la Sala Unirii

Kenneth Meyer, pe care il salutam, a concertat in 2010, la Aiud, in cadul Colocviilor de literatura si arte…

http://www.aiud-art.ro/colocvii2010/

Comentariile sunt oprite