Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Vine Moș Crăciun de la RER Vest & RETIM: Cresc prețurile pentru depozitarea la CMID Galda. Urmează majorarea pentru colectare

BONTEA Alexandru

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024
Vine Moș Crăciun de la RER Vest & RETIM: Cresc prețurile pentru depozitarea la CMID Galda. Urmează majorarea pentru colectare

A fost pus în dezbatere publică un proiect privind creșterea tarifelor la serviciile de salubrizare din cadrul CMID Galda.

Un proiect privind creșterea tarifelor la CMID Galda a fost pus în dezbateare publică de către Consiliul Județean Galda.

Deocamdată nu se regăsesc în prețul plătit de către consumatori, dar vor veni odată cu modificarea tarifelor la CMID Galda, creste în medie cu 20%.

Noile tarife sunt motivate de către concesionar prin:

• creşterea preţurilor la combustibil şi energie electrică, cu o influenţă mai mare de 5% pe o perioadă de 3 luni consecutive.

• creşterea nivelului salarial al forţei de muncă cu 14,35%, având la bază prevederile art. 1 din H.G. nr. 1071/2021.

• creşterea cuantumului contribuţiei datorate bugetului ANRSC.

În Alba Iulia, Asocierea RER Vest & RETIM oferă cele mai proaste și scumpe servicii de salubritate din istoria post revoluționară a orașului.

Au mai fost momente când serviciile de salubritate au fost execrabile, cum ar fi în ultimele 3 luni de contract ale Salprest, când managerul societății s-a supărat pentru că nu își mai putea recupera creanțele de la asociațiile de proprietari sau în ultimele 6 luni ale Polaris, care nu avea unde să transporte și să depoziteze toată cantitatea de deșeuri pentru că firmele care aveau concesiunea la groapa de la Galda (tot RER Vest & RETIM) le-au limitat cantitățile.

Însă niciodată, dar niciodată, nu s-a întâmplat în Alba Iulia ca la aproape un an de contract, atunci când serviciul de salubritate ar fi trebuit să funcționeze ”ca pe roate” să existe un grad de nemulțumire atât de mare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Sute de copii la Urban Playfield în Alba Iulia. Fotbal, baschet sau turn de escaladă, printre sporturile, oferite pentru distracția celor mici

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO FOTO: Sute de copii la Urban Playfield în Alba Iulia. Fotbal, baschet sau turn de escaladă, printre sporturile, oferite pentru distracția celor mici Cetatea Alba Carolina s-a transformat într-un teren de joacă pentru primul weekend Urban Playfield, 18-19 mai! Alba Iulia este primul oraș din cele 10 din România prin care evenimentul urmează să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea