Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Viktor Orban INTERZICE ca armele destinate Ucrainei să treacă pe teritoriul său. Szijjarto: „Trebuie să asigurăm securitatea Ungariei”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Viktor Orban INTERZICE ca armele destinate Ucrainei să treacă pe teritoriul său. Szijjarto: „Trebuie să asigurăm securitatea Ungariei”

Ungaria nu va trimite trupe sau armament în Ucraina şi nu va autoriza ca teritoriul său să fie tranzitat de arme letale, pentru a menţine securitatea în ţară, a afirmat ministrul de externe, Peter Szijjarto, în timpul unei vizite în Kosovo, transmite Reuters.

„Motivul luării acestei decizii este acela că astfel de transporturi ar putea deveni ţinte ale unor acţiuni militare ostile şi (…) noi trebuie să asigurăm securitatea Ungariei (…) şi că nu vom fi atraşi în acest război”, a declarat Szijjarto după întrevederea cu ministrul de externe al Kosovo, Donika Gervalla, scrie agerpres.ro.

Interesul Ungariei este să stea departe de conflictul militar dintre Ucraina și Rusia, a declarat duminică premierul Viktor Orban, reiterând că Ungaria nu va trimite arme în Ucraina vecină, dar va ajuta toți refugiații de acolo.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea