Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO/FOTO: Zilele Oraşului – finalul primei zile. Concerte şi proiecţie 3D gigant

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vineri, prima zi de sărbătoare a Zilelor Oraşului Alba Iulia a adunat în Piaţa Cetăţi pe parcursul manifestărilor, mii de oameni ce au creat atmosfera unei cetăţi pline de viaţă.

Contrar prognozelor, vremea a fost generoasă de-a lungul întregii zile cu albaiulienii şi cu organizatorii evenimentului.

Seara, la concertul trupei germane SARAGOSSA BAND, circa 3.500 de persoane au ascultat, au dansat şi au cântat hituri celebre ale anilor ’70- ’80.

A continuat MAŞINA TIMPULUI, numele dat unei proiecţii 3D pe ce a avut loc pe întreaga faţadă a clădirii Universităţii “1 Decembrie 1918”, din Piaţa Cetăţii Alba Carolina. Cu această ocazie a fost inaugurată şi noua fântână arteziană din centrul Pieţiei, fîntână foarte asemănătoare cu cea din Piaţa Mare din Sibiu.

Spectacolul proiecţiei a început imediat după ce toate luminile au fost stinse şi fost aplaudat de public, care a putut să parcurgă cu ajutorul imaginilor, în câteva minute evenimentele istorice care au marcat şi creat destinul oraşului nostru, începând cu anul 106, de când datează Poarta de intrare în castrul roman din Alba Iulia, continuând cu Horea, Cloşca şi Crişan, cu Mihai Viteazul primul unificator al celor trei ţări româneşti, cu eroii răscoalei de la 1784, cu Unirea Transilvaniei cu România de la 1918 şi încheind cu încoronarea regelui Ferdinand şi reginei Maria ca regi ai României Mari, la 1922, în Catedrala Ortodoxă a Reîntregirii.

Ploaia a început să cadă uşor spre finalul proiecţiei, iar când aceasta s-a încheiat toată lumea din zonă s–a pus în mişcare, să iasă, de bună seamă din Piaţă, care încotro. Deşi pentru o scurtă perioadă de timp în unele puncte s-a creat o foarte mare aglomeraţie, prin ploaie şi multe umbrele deschise, lumea s-a purtat exemplar şi a avut răbdare să se deblocheze calea. În afară de câteva situaţii în care am călcat şi am fost călcat pe picior, şi pentru care am primit şi acordat scuze, nu am sesizat alte neajunsuri. Ceea ce este de apreciat.

Am ajuns însă şi la bariera din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, unde un poliţist comunitar dirija suflând des în fluierice traficul pe carosabil. Fiind vorba de mulţi oameni, nu încăpeau toţi să circule doar pe trotuar. Când am ajuns în preajma poliţistului, am auzit cum acesta agresează verbal un grup de fete care circulau pe drum ca şi foarte mulţi alţi oameni, pentru că nu aveau loc pe trotuar.

 “Vă mişcaţi ca nişte oi!” le-a strigat agresiv poliţistul fetelor.

Fetele s-au arătat surprinse de tratamentul bărbatului în uniformă de poliţist, întrebându-se “cum poate fi aşa de nesimţit”.

Nu am ratat momentul şi m-am dus la poliţistul local, m-am prezentat ca redactor la ziarul Unirea şi l-am întrebat cum îşi permite să jignească oamenii fără niciun motiv, cu atât mai mult cu cât, poartă uniforma de poliţie. Pentru că a devenit foarte agresiv, părând a se afla serios sub influenţa alcoolului şi pentru că am evitat să îl provoc mai tare, i-am spus că o să îi fac câteva fotografii. Zis şi făcut!

Felicitări organizatorilor pentru prima zi de manifestări, ruşine Poliţia locală pentru exemplul dat de colegul vostru.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea