Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

VIDEO/FOTO Cornel Comșa: „Teodor Atanasiu s-a pupat pe gură cu Dumitrel”

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„PNL și PDL ARD PSD în județul Alba!“ Afirmația, susținută de o explicație la tablă, aparține liderului PP-DD Alba, Cornel George Comșa. Devoalarea unei conspirații a PNL și PDL Alba de a-și împărți între ele funcțiile la nivelul administrației județului, iar acum fotoliile de parlamentari, a fost făcută astăzi de președintele organizației Partidului Poporului Dan Diaconescu în cadrul unei conferințe de presă, organizată la Hotel Cetate din Alba Iulia.

Demonstrația blatului între liberalii și democrat-liberalii din Alba, presărată cu “mișto-uri” la adresa unora dintre candidați sau lideri ai celor două partide aflate oficial în opoziție, s-a făcut elaborat, cu marker-ul pe tablă, dorindu-se o analiză realistă a situației politice actuale din județul Alba.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Astfel că, potrivit fostului consilier al Casei Regale sau al lui Sorin Oprescu, pe atunci candidat la primăria capitalei, politicienii Teodor Atanasiu, Alexandru Pereș, Dorin Nistor, Clement Negruț, Mihai Nicușor și Corneliu Olar au fost distribuiți drept candidați la parlamentare pe colegiile electorale respective, în urma unei înțelegeri secrete dintre liderii PNL și PDL, în așa fel încât, prin numirea unor contracandidați mai slabi, să aibă șanse maxime de a fi aleși.

Cornel Comșa promite însă că partidul pe care îl conduce le va da peste cap planurile lui Hava și Atanasiu.

Demonstrație marca Cornel Comșa  în ceea ce privește împărțirea candidaturilor pentru Senat

„În negocierile pe le-am avut după campania la locale, unul dintre liderii marcanți ai PD-L și PNL, nu spun cine, mi-a spus foarte politicos: “Bă, eu nu am nicio treabă cu PPDD-ul, eu cu oamenii aștia vreau să terminăm PSD-ul la nivelul județului Alba”, s-a destăinuit Comșa în fața jurnaliștilor.

„Dacă ne uităm puțin pe colegii, vedem colegiul 1 la Senat, avem pe Teodor Atanasiu și de partea cealaltă, probabil pe Ștefan Barrdan, pe colegiul 2 la Senat, îl avem pe Alexandru Pereș și pe Dobra. Ce concluzie putem trage este că nesocotind evident votul oamenilor, nesocotind că mai există PPDD, că mai există alte partide, liderii județeni ai PDL și PNL și-au împărțit colegiile. Și au spus, Atanasiu: „Eu am Cugirul, am în Alba, pe politic, voturi mai multe decât a avut Ion Dumitrel, și atunci, domnul Dumitrel sau domnul Hava dați-mi o carne de tun să pot să câștig detașat”. Și ei se gândesc așa: Atanasiu iese aici, iar la compensare, domnul Pereș care este senator de profesie, avea nevoie de aceeași chestiune, prin urmare, îl dau pe Nicolae Dobra, care ste acum UNPR, dar știți bine că el a intrat în Parlament din PDL. Deci un fost PDL-ist este oferit pe tavă unui alt PDL-ist, ca să se facă această împărțire. Deci observați că PSD nu există”, a explicat Cornel Comșa.

Demonstrație marca Cornel Comșa  în ceea ce privește împărțirea candidaturilor pentru Camera Deputaților

“Avem așa: Dorin Nistor versus Angelica Mocan sau Călin Potor, în funcție de ce se decide astăzi la București, să zicem Potor. Pe colegiul 2 îl avem pe Clement Negruț versus, ar fi trebuit să fie Ovidiu Jidveian, dar conform ultimelor combinații, s-a decis cumva în interiorul USL-ului că acest colegiu trebuie să revină PC-ului sau PNL-ului și nu UNPR-ului sau PSD-ului. Prin urmare Jidveian e în off-side, acum când vorbim. Astăzi este o întâlnire la nivel de București, ca să decidă ce fac, dacă rămân oamenii desemnați pe aceste colegii, dacă nu rămân, deci se va decide ce fac și Potor și Jidveian și alți candidați în consecință.

Deci pe colegiul 2 să spunem Jidveian totuși, versus semnul întrebării.

Pe colegiul 3 avem un protejat al lui Teodor Atanasiu, respectiv Mihai Nicușor.Nicușor avea nevoie de cineva care să îi cânte în campania electorală, Ionuț Fulea (n.a. contacandidatul din partea PDL).

Pe colegiul 5 avem greii din ambele partide – Corneliu Olar (PDL) vs. Ioan Dîrzu (președinte PSD Alba).

Și acum continuarea raționamentului: Dorin Nistor vs. Călin Potor – mai întâi a avut loc o tentativă de mazilire în interiorul partidului a lui Potor, care și el a fost PDL. Prin urmare organizațiile PNL nu au vrut niciodată să îl voteze pe Potor drepta candidat la alegerile parlamentare. Deci, de ce a insistat Atanasiu să o pună pe Angelica Mocan candidat în locul lui Potor, ca să piardă mai ușor în fața lui Nistor (PDL). Din nou PSD nu există.

Ovidiu Jidveian tocmai se pregătește să fie mazilit și cred că nu va reuși să-l convingă pe Ponta, să-l convingă pe Crin, să-l convingă pe Atanasiu. Prin urmare eu cred că Jidveian nu va fi candidatul lor pe colegiul 2, ci va fi din nou cineva care trebuie să piardă deliberat, ca să câștige domnul Negruț (PDL).

În cazul colegiului 3, este clar avantajat Mihai Nicușor pentru că este omul lui Teodor Atanasiu. Nu știam cine este Nicușor Mihai și m-am uitat pe CV-ul său. Am descoperit că acest om a lucrat integral la stat, de la un capăt la altul, a fost pus acolo,acolo…

Olar vs Dîrzu – Dîrzu președintele PSD Alba se duce în munții Apuseni unde blatul (dintre PNL și PDL) este pe Corneliu Olar. Olar trebuie să câștige și Dîrzu să dispară și el din peisaj ca și posibil deputat. Și astfel PSD nu va avea nici un deputat sau senator în județul Alba.

Asta e situația acum după calculelor celor două partide  (PNL și PDL) care și-au împărțit județul.

USL nu există în județul Alba, vă spun clar și v-am mai spus-o și după alegerile locale și v-a spus-o și domnul Teodor Atanasiu când s-a dus și s-a pupat pe gură cu Dumitrel, a conchis lecția de politică Cornel Comșa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

4 mai – Ziua internaţională a pompierilor, prilej de a recunoaşte şi onora sacrificiile pe care pompierii le fac zi de zi pentru comunităţile lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

4 mai – Ziua internaţională a pompierilor, prilej de a recunoaşte şi onora sacrificiile pe care pompierii le fac zi de zi pentru comunităţile lor Anual, la data de 4 mai, comunitatea internaţională celebrează Ziua internaţională a pompierilor, cu scopul de a recunoaşte şi onora sacrificiile pe care pompierii le fac zi de zi pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea