Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO/ Victor Negrescu, ministrul Afacerilor Europene, la Alba Iulia: ”Reprezint cu mândrie județul Alba, intenționez să-mi corelez activitatea cu necesitățile și interesele cetățenilor de aici”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Afacerilor Europene, Victor Negrescu, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că va reprezenta cu mândrie județul Alba în Guvern și că intenționează să-și coreleze activitatea cu necesitățile și interesele cetățenilor de aici. El consideră că toate forțele politice trebuie să ajungă  la un consens, prin dialog, pentru promovarea zonei și dezvoltarea ei din punct de vedere turistic, economic și social.

”Cred că atunci când este nevoie să apărăm sau să promovăm interesele trebuie să avem și aici un anumit consens. Avem nevoie de un dialog între toate forțele politice pentru a prioritiza care sunt nevoile cetățenilor din județ și a le promova împreună. Și vreau să ilustrez faptul că atât colegii mei de aici, cât și ceilalți care sunt interesați de promovarea intereselor județului nostru au reușit să lucreze împreună, în Parlament, pe diferite proiecte de legi care erau destinate județului Alba și așa va fi și activitatea mea la nivel de ministru. În acest sens, pot spune cu fermitate că județul Alba are un ministru în actualul Guvern și îmi voi asuma faptul că sunt un ministru din județul Alba și am intenția să mă comport ca atare”, a declarat Negrescu.

Ministrul Afacerilor Europene a explicat că poate reprezenta interesele județului prin a permite o mai mare vizibilitate la nivel european, respectiv de a avea invitați din UE la evenimentele organizate aici, mai ales din perspectiva Centenarului. El a spus că își dorește, în acest sens, cu sprijinul autorităților locale, să se găsească o formulă prin care, de 1 Decembrie, să ajungă la Alba Iulia invitați de marcă.

De asemenea, Victor Negrescu a declarat că, în perspectiva preluării președinției europene, intenționează să organizeze în Alba Iulia, dar și în alte zone din județ, evenimente cu o importanță deosebită la nivel european, care au legătură cu interesele județului, un exemplu fiind chiar o întâlnire pe tema ”Smart City”.

Totodată, ministrul Negrescu a declarat că va continua demersurile de promovare a județului pe care le-a făcut în timp ce era europarlamentar, inclusiv campania de promovare a Munților Apuseni.

”Îmi doresc să intensificăm acest proces. În strategia județului Alba și municipiului Alba Iulia de promovare internațională, ar trebui să integrăm și alte componente. Dacă sunt solicitat pot contribui cu sugestii astfel încât acestea să aibă repercusiuni reale asupra vieții de zi cu zi a cetățenilor. Mă refer aici la atragerea de turiști dar și la promovarea mai bună a potențialului pe care îl are întreg județul pentru a atrage investitori serioși”, a precizat ministrul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Peste 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în Roșia Montană: Primăria a solicitat aviz pentru proiectul MAMUT de peste 22 milioane

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Peste 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în Roșia Montană: Primăria a solicitat aviz pentru proiectul MAMUT de peste 22 milioane Primăria Roșia Montană se pregătește să modernizeze patru drumuri comunale cu o lungime totală de aproape 11 kilometri. Este vorba despre DC 146, DC Coasta Henții, DC Hondru Curături – tronosnul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea