Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

VIDEO | Vârtop-Arieșeni, o stațiune din județul Alba: Ruina unei bijuterii naturale, sacrificată prin indiferența administrației locale și comerciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vârtop-Arieșeni, o stațiune din județul Alba: Ruina unei bijuterii naturale, sacrificată prin indiferența administrației locale și comerciale

În inima Apusenilor, stațiunea Vârtop-Arieșeni se prezintă ca un paradis natural, dar, din păcate, realitatea este departe de aceasta, o realitate îngrijorătoare.

Ceea ce cândva era un refugiu pitoresc, astăzi, Vârtop-Arieșeni se confruntă cu probleme serioase de administrare. Supraaglomerarea cu cabane improvizate, lipsite de o arhitectură coerentă, distruge armonia peisajului.

Scene dezolante a animalelor fără stăpân hrănindu-se cu resturi de animale moarte este o imagine care nu ar trebui să existe în secolul XXI. În plus, evacuarea directă a gurilor de canalizare în apele râului Arieș nu doar că afectează ecosistemul, dar reprezintă și o amenințare directă la adresa sănătății publice.

Practica de a arde deșeurile în butoaie, adoptată chiar de unii furnizori de servicii turistice, este nu doar ilegală, dar și profund dăunătoare pentru mediu. Este un exemplu clar de neglijență și lipsă de responsabilitate.

YouTube video

În ciuda acestor probleme evidente, administrațiile locale par să fie într-un impas. Lipsa de strategie și bunăvoință, combinate cu interesele financiare, creează un blocaj în dezvoltarea sustenabilă a stațiunii. Încercările de a aduce aceste probleme în atenția publicului sunt adesea întâmpinate cu rezistență, iar cei care îndrăznesc să vorbească devin, în mod nedrept, ținta criticilor.

Citește si: Drumul Județean DJ 107 I din Comuna Bucium, Județul Alba la sfârșit de an: O calamitate în locul unei promisiuni

Este necesar ca aceste probleme să fie recunoscute și abordate cu seriozitate. Stațiunea Vârtop-Arieșeni, cu peisajele sale pitorești și potențialul turistic imens, merită mai mult decât neglijența și indiferența cu care se confruntă în prezent. Este momentul ca administrațiile locale să treacă de la negare la acțiune, punând bazele unui turism responsabil și sustenabil, care să respecte natura și comunitățile locale.

Articolul de față este preluat de pe pagina de socializare a Asociației „Apuseni Spirit”, o organizație dedicată protejării și promovării frumuseților naturale și culturale ale Apusenilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

„Săptămâna Verde” la CENTRUL CULTURAL „LUCIAN BLAGA” Sebeș, 22-26 aprilie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

„Săptămâna Verde” la CENTRUL CULTURAL „LUCIAN BLAGA” Sebeș, 22-26 aprilie 2024 La Sebeș, „Săptămâna Verde” a adus o explozie de activități creative și educative, reunind comunitatea în jurul valorilor de conservare a mediului înconjurător și de promovare a unui stil de viață sustenabil. Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș a fost gazda unor evenimente pline de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea