VIDEO, UPDATE. Circulația pe Autostrada Orăștie – Sibiu, între Cunța și Săliște, s-a redeschis

Circulația pe autostrada A1 Orăștie – Sibiu, între nodurile rutiere Săliște (județul Sibiu) și Cunța (județul Alba), s-a redeschis, luni, după ce constructorii au reușit să remedieze degradările constatate la kilometrul 275+650 de metri.

autostrada-orastie-sibiu01 Circulația pe A1 Orăștie — Sibiu, între Săliște și Cunța, a fost oprită timp de un an, după ce s-au constatat fisuri în asfalt.

ELIT

”Drum liber. Circulatia se deschide la ora 14:00”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a CNADNR.

O porţiune de 200 de metri din autostrada Sibiu-Orăştie, aflată în zona kilometrului 60 şi deschisă în noiembrie 2014, a fost demolată şi este refăcută complet, din cauza unor probleme la fundaţie cauzate de infiltraţii.

În noiembrie 2015, Ministerul Transporturilor a anunţat că la CNADNR corpul de control al ministrului de resort a identificat o serie de nereguli privind inclusiv proiectul autostrăzii Orăştie-Sibiu, unde o porţiune de 200 metri trebuie demolată şi reconstruită, şi a sesizat organele statului, suspectând fapte penale.

Lotul trei al Autostrăzii Sibiu-Orăştie a fost inaugurat în noiembrie 2014 de ministrul de atunci al Transporturilor Ioan Rus, şi de fostul premier Victor Ponta, cu două zile înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Lotul are o lungime de 22 de kilometri, dintre care 6 km au fost afectaţi de alunecări de teren. Contractul pentru acest tronson a fost semnat în mai 2011, având o valoare de 182,9 milioane de euro.

Loturile 1, 2 şi 4 din Autostrada Sibiu-Orăştie au fost deschise traficului în decembrie 2013, lotul 3, de la Sălişte la Cunţa, rămânând însă în şantier din cauza alunecărilor de teren din zonă. Loturile 1, 2 şi 4 ale acestei autostrăzi, cu o lungime totală de 60,5 kilometri, au fost realizate în urma unei investiţii totale de 1,46 miliarde de lei (326,5 milioane de euro), fără TVA.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Sorin Bumb: Programul IMM Invest a fot îmbunătățit pentru a include mai mulți beneficiari

Guvernul PNL a luat măsuri deosebit de importante pentru relansarea economică a României și pentru siguranța financiară și sanitară a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

9 Comentarii

Ro vinetă 10 octombrie 2016 at 12:44

…și se inchide sibiu- săliște ca să se cimenteze peticele ;mai rău ca pe DN 7……

Cetatean 10 octombrie 2016 at 16:01

Partidul Ponta, ne-a mai oferit o bucurie, fara el nu aveam acum pentru ce ne bucura.

Unu din Ab 10 octombrie 2016 at 23:47

Te freaca pe tine Ponta. Nu uita ca proiectul A10 la care se lucreaza si in prezent e proiect PSD !! Dupa voi tot Ponta e de vina. Ce vroiati fratilor sa vina Ponta in inspectie dar unde sunt marii ingineri si specialisti in infrastructura sa certifice calitatea lucrarilor?? Deja aberati .

fane de la sifoane 11 octombrie 2016 at 9:37

marii specialisti in orice au plecat din tara de mult din cauza PSD si a votantilor lor, milogi care asteapta „sa faca cineva ceva”, sa le dea statu’ si „sa fie liniste!”
Puparea-ti sub coada toti hotii care se perinda prin parlament de 26 de ani…

JudgementDay 11 octombrie 2016 at 20:49

Marii specialisti au plecat pentru ca ati furat in nestire voi mai pdlisti si pnlisti jalnici! Ati furat cu doua maini , nu v-ati mai saturat si tot voi strigati hotii! Rusine sa va fie tradatori de neam ce sunteti ! Nici psdistii nu-s mai buni dar macar aia nu tradeaza tara !

Ronalt Pfaff 11 octombrie 2016 at 10:26

Atunci votaţi-l pe Ponta şi ieşiţi din UE, dacă asta e opinea voastră. O ţară care-şi scimbă guverneul din doi în doi ani aşsteaptă ca unu să rezolve problemele în două săptămini. 🙂

JudgementDay 11 octombrie 2016 at 20:52

DA urmati sfatul acestui roman dupa cum i numele! Tradatorule ai inceput campania? Cat mai prostiti bietul popor cu fumigenele voastre vandutilor la straini? Aici ma in tara motilor vreti sa ne bagati iar pe gat otravurile strainilor care va platesc?!

Hăhăhă 12 octombrie 2016 at 8:12

Ce autostrăzi vă trăbă bă ?
Luaţi mai bine sfatul lui băse, care v-a fost “baci” vreo zece ani şi care, din elicopterul prezidenţial, într-un moment de bahică sinceritate, spunea cu voce tare celebra lui pildă : “ România nu are nevoie de autostrăzi, că uite ce frumos se vede din elicopter “ !!!
Şi cum zilele acestea, probabil beat fiind, băse ne anunţa că va candida la viitoarele alegeri şi cum se vor găsi iar suficient de mulţi prostalăi care să-l voteze, bucuraţi-vă că în curând, sub lozinca “aici sunt banii dvs.” fiecare român va primi gratis câte un elicopter şi nu va mai fi nevoie de autostrăzi . No !!!

Ronalt Pfaff 12 octombrie 2016 at 9:27

@JudgementDay

Auzi, nu-s romăn şi nici nu locuiesc în Romănia. M-am născut acolo şi vin în fiecare an în vizită. Şi îm pllace să văd ce s-a făcut în ultimii ani! 45 de ani nu poţ-i să le rezolvi in 5 sau 10 ani! Şi încă ceva, mie îm este indeferent pe cine votaţi, e decisia voastră!!

Comentariile sunt oprite