Rămâi conectat

Curier Județean

VIDEO| Trafic în condiții de iarnă pe Autostrada A1 și mai multe drumuri din țară: Recomandări pentru șoferi

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO| Trafic în condiții de iarnă pe Autostrada A1 și mai multe drumuri din țară: Recomandări pentru șoferi

Pe mai multe drumuri se circulă în prezent în condiții de iarnă, însă nu sunt semnalate blocaje și nici evenimente rutiere produse pe fondul condițiilor meteo.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 11 Târgu Secuiesc-Onești, în afara localității Oituz, județul Covasna, s-a produs un accident rutier între două autovehicule, o persoană rănită a fost descarcerată și primește îngrijiri medicale la fața locului. Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri, estimându-se reluarea normală a circulației în 45-60 de minute.

YouTube video

Din cauza ninsorii abundente și a viscolului, un utilaj de deszăpezire a rămas imobilizat pe carosabil, astfel că traficul rutier este oprit pe DN 73A, între localitățile Râșnov și Predeal, județul Brașov.

Circulația rutieră se desfășoară alternativ, pe un sens, pe tronsonul kilometric 144 – 155 al DN1, în zona localității Timișu de Jos, județul Brașov, în urma precipitațiilor abundente sub formă de ninsoare. Se acționează cu utilaje pentru deszăpezire.

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare și se circulă în condiții de iarnă, dar nu sunt impuse restricții de trafic, în zona montană a județelor Bacău, Bihor, Brașov, Covasna, Harghita, Neamț, Prahova și Vrancea. Se acționează cu utilaje pentru deszăpezire.

Pe celelalte artere rutiere din țară se circulă preponderent pe un carosabil umed, fiind semnalate ploi, nefiind impuse restricții de trafic.

Din cauza vântului puternic, au fost suspendate manevrele în porturile Constanța Nord, Constanța Sud și Midia.

Pe autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța și A3 București-Ploiești se circulă pe un carosabil umed, pe alocuri fiind semnalate precipitații sub formă de ploaie. Vizibilitatea în trafic este bună, valorile sunt normale, dar este semnalat vânt lateral puternic.

Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale și să folosească luminile de ceață dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen.

Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Turiștii au luat cu asalt Băile Sărate de la Ocna Mureș: Nou record de clienți. Peste 2.300 de persoane/zi

Bera Larisa

Publicat

în

Turiștii au luat cu asalt Băile Sărate de la Ocna Mureș: Nou record de clienți. Peste 2.300 de persoane/zi Băile Sărate de la Ocna Mureș au înregistrat un nou record ce turiști, datorită deschiderii piscinelor exterioare. Peste 2.300 de persoane au ales să își petreacă finalul de weekend la băile din oraș. Tot mai multe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea