Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA| INUNDAȚII în zona Ighiu: Râul care trece prin comună s-a umflat din cauza ploilor torențiale

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

INUNDAȚII în zona Ighiu: Râul care trece prin comună s-a umflat din cauza ploilor torențiale

Situația se menține critică în zonele afectate de aversele torențiale din județul Alba.

Așa cum reiese și din imaginile trimise de un cititor ziarulunirea.ro pe adresa redacției, râul Ighiu a înregistrat o creștere semnificativă a nivelului apei din cauza ploilor abundente, iar există riscul de inundare a zonelor adiacente. Autoritățile monitorizează îndeaproape evoluția situației și continuă să acționeze în vederea protejării populației și a bunurilor materiale.

Codul portocaliu de averse torențiale a fost emis pentru mai multe județe din România, inclusiv Sălaj, Cluj, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Suceava, Neamț și Harghita, precum și pentru zona de munte a județelor Maramureș, Bihor, Alba, Bistrița-Năsăud, Mureș și Bacău. Autoritățile avertizează asupra riscului de inundații în aceste zone, cu precipitații în cantități semnificative.

YouTube video

Potrivit prognozei meteorologice, se așteaptă averse torențiale în intervalul orar 12:00 – 21:00, iar cantitățile de apă vor varia între 30 și 40 de litri pe metru pătrat. În unele zone, se pot înregistra chiar peste 50 de litri pe metru pătrat în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore. Aceste precipitații abundente pot duce la creșterea nivelului râului Ighiu și la posibile inundații în zonele adiacente.

Autoritățile locale și județene sunt pregătite să facă față situației de urgență și au întreprins măsuri de prevenire și intervenție în cazul producerii inundațiilor. Echipele de intervenție sunt pregătite să acționeze rapid în situații de urgență și să evacueze populația din zonele cu risc crescut.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA: Coadă de sute de metri în trafic la Alba Iulia. Mașinile avansează foarte greu la bariera de pe strada Mărășești, lângă centură

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA: Coadă de sute de metri în trafic la Alba Iulia. Mașinile avansează foarte greu la bariera de pe strada Mărășești, lângă centură O coadă de sute de metri s-a produs vineri dimineața, 17 mai, pe strada Mărășești cu centura. Traficul se mișcă foarte lent. Imaginea a fost trimisă pe adresa redacției ziarulunirea.ro […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea