Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| RMN nou la spitalul din Cugir: A început perioada de instruire a personalului medical. Cum se pot înscrie pacienții pe listele de așteptare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| RMN nou la spitalul din Cugir: A început perioada de instruire a personalului medical. Cum se pot înscrie pacienții pe listele de așteptare

La Cugir a început perioada de instruire a personalului medical pentru noul aparat RMN de la Spitalului Orășenesc. Pacienții din oraș și din zonele limitrofe se pot înscrie pe listele de așteptare, în baza trimiterilor de la medicii specialiști.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Achiziționat de Primăria Orașului Cugir printr-un proiect european, RMN-ul a intrat în posesia unității medicale în urmă cu aproximativ două luni, perioadă în care a fost montat și s-au făcut toate probele necesare funcționării sale la parametrii de siguranță și performanță declarați de producător. În această perioadă la nivelul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală se desfășoară training-ul medicilor și asistenților sub îndrumarea producătorului SC SIEMENS HEALTHCARE SRL.

Despre primele impresii și modul în care decurg pregătirile personalului au discutat Primarul Adrian Teban împreună cu managerul spitalului, Florin Arion și echipa medicală condusă de medicii radiologi, Mohora Paula și Văduva Dan Valentin. Cei doi specialiști apreciază că perioada de instruire a asistenților medicali va continua inclusiv după plecarea firmei producătoare, pentru că interesul este acela de a utiliza cu precizie noua aparatură, RMN-ul fiind o investigație de finețe care aduce un plus decisiv pentru clarificarea unor diagnostice.

Între timp, pacienții din Cugir și zonele limitrofe se pot înscrie pe liste de așteptare, în baza trimiterilor de la medicii specialiști.

RMN-ul spitalului din Cugir este un aparat Siemens, Magnetom Altea 1,5 T, în valoare de aproape 4.363.000 lei care îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate în domeniul imagisticii, beneficiind de cele mai noi softuri din domeniul medical. Este noul sistem de tunel deschis care oferă siguranță deplină în a asigura productivitatea, reproductibilitatea și satisfacția pacientului necesară pentru RMN. Fiind unul din modele noi, este prevăzut cu modalităţi de reducere a anxietăţii, un aspect important în cazul multor pacienți. Acest echipament este dotat cu un număr mare de aplicații clinice, permițând examinări pentru toate domeniile imagisticii prin rezonanță magnetică.

Trebuie spus că pentru dotarea spitalului cu RMN s-a impus crearea unui spațiu special, care să respecte condițiile de compabilitate electromagnetică impuse de manualul de preinstalare RMN. Este vorba despre un container modular realizat din panouri termo-izolante, cu o structură de rezistență din profile metalice, izolată fonic cu vată minerală în zona RMN și panouri de lemn în zona cuștii Faraday și a camerei tehnice. Costurile pentru achiziționarea și montarea containerului s-au ridicat la peste 446.000 lei.

Întreaga investiție a fost realizată prin proiectul european derulat de Primăria Cugir privind “Modernizare Ambulatoriu prin achiziție de dotări”, în baza căruia au mai fost achiziționate alte 59 de echipamente medicale, în valoare totală de 9.000.000 lei


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea