VIDEO| Revoltă în Germania, la o fermă de sparanghel: O femeie din Alba îi acuză pe angajatori că au fost înşelaţi la bani şi vor să se întoarcă acasă

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Un grup de români aflaţi la cules de sparanghel în Germania s-au revoltat, oamenii acuzând faptul că sunt ţinuţi închişi, fără mâncare.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

O femeie din Alba a publicat pe Facebook un video al unei discuţii cu o femeie tot româncă, reprezentant al fermierului neamţ, căreia îi reproşează că le sunt reţinute cărţile de identitate. Românii s-au revoltat la o fermă de sparanghel din Germania.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Grupul de muncitori format din femei şi bărbaţi sunt nemulţumiţi de banii oferiţi de către fermier şi susţin că le sunt reţinute buletinele şi nu mai primesc mâncare. Oamenii reclamă faptul că deşi s-au înţeles să primească 13,30 Euro pe oră, aceştia au aflat la faţa locului că vor primi 0,65 Euro/KG cules, motiv pentru care au refuzat să meargă la muncă. În imaginile publicate pe Facebook, reprezentata fermierului german le explică faptul că trebuie să plătească 300 de euro pentru a-şi primi actele înapoi şi că pot oricând merge la muncă.

Suma ar reprezenta costul transportului până în Germania şi al cazării asigurate de fermierul neamţ. În replică, românii îi spun că nu asta a fost înţelegerea în momentul când au plecat din România şi îi spun că trebuie să îi trimită înapoi acasă cu avionul.

Femeia care a publicat imaginile spune că au nevoie de ajutor pentru a putea să se întoarcă în România. Oamenii susţin că, dacă nu vor ieşi la muncă, trebuie să stea 14 zile în izolare, iar fermierul nu le va mai asigura mâncarea.

Va rog distribuiți sa vada lume ca unde a venit ni sa promis mare si sare din pacate este total altceva aici acum suntem obligați de autoritățile germane sa stam 14 zile pe carantină fără mâncare fără bani si daca meriți până în orașul care este la 4 km de noi sa scoatem bani ca ne pune familie noastre luam amenda de 25 de mii de euro si politia o zis ca 5 euro este ziua de închisoare pentru a plăti amenda politia este mana cu ei va rog distribuiți sa ajunga la domnul președinte

Publicată de Bya Byanca Katalin pe Marţi, 21 aprilie 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

4 Comentarii

Babei 22 aprilie 2020 at 21:28

Si cine le plateste bilet sau zilele de stat in carantina bineinteles statul roman,, nu ia fugarit nimeni in germania puteau sa lucreze in tara in agricultura

Grad Andrei 23 aprilie 2020 at 0:29

Am avut ocazia să muncesc și eu 2 luni în Germania in2014 la Renner, și sincer vă spun că este o sclavie și bătaie de joc pentru români. Păcat că țara noastră frumoasă și bogată își neglijează ceea ce are mai de preț forța tânăra de muncă și o trimite în sclavie. Acolo chiar sau comportat cu noi , de parcă am fi fost simpli sclavi și nu oameni.

Petru 23 aprilie 2020 at 6:34

Ce au căutat au găsit. Acum să rabde de foame și să se întoarcă acasă pe jos. Au pus mai presus cei câțiva bănuți față de sănătatea lor. Ce să-i faci? Domnia și prostia se plătesc.

Justi 23 aprilie 2020 at 13:09

Acum ar fi momentul sa se întoarcă toți Romanii din Germania (de la zilier la medici și alți specialiști) sa i se facă pe plac d-nei Merkel care, după ce a cerut ca „sa plece toți Romanii” a primit alte nații..

Comentariile sunt oprite