Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

VIDEO Raed ARAFAT, șeful DSU, recomandări pentru sărbători: „Cu animalele trăim pentru o viață. Petardele sunt pentru o noapte”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Raed ARAFAT, șeful DSU, recomandări pentru sărbători: „Cu animalele trăim pentru o viață. Petardele sunt pentru o noapte”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a transmis vineri, pe Facebook, un mesaj video prin care le recomandă românilor să nu mai utilizeze petarde în perioada sărbătorilor.

Mesajul transmis face parte dintr-o campanie a celor de la Protecția Animalelor din cadrul Consiliului Județean Ilfov.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Citește și: Mesaje de Crăciun. Felicitări și Urări de Sărbători

Oficialul spune că zgomotul produs de aceste dispozitive explozive afectează extrem de mult animalele, care suferă foarte tare în această perioadă. Astfel, Arafat face apel la cei care intenționează să folosească petarde de sărbători să se gândească de două ori.

„Vin sărbătorile. Vine perioada de Crăciun și de Anul Nou, vine vacanța, crește utilizarea petardelor, mai ales în noaptea Anului Nou. În fiecare an, la sfârșitul lui, sau la începutul anului următor suntem întrebați câți au ajuns la UPU. Și întotdeauna avem, din păcate, mai ales copii, care ajung la UPU din cauza petardelor. Copiii nu trebuie să ajungă la UPU de Anul Nou. Copiii trebuie să se bucure de sărbători – de Crăciun și de Anul Nou. Dar noi uităm impactul acestor petarde și asupra animalelor. Animalele suferă, și cei care au animale știu foarte bine acest lucru”, spune acesta.

Citește și: Mesaje de Crăciun pentru copii. FELICITĂRI și URĂRI de Crăciun 2023

 

Raed Arafat: Toate animalele suferă din cauza petardelor

Totodată, șeful DSU mai spune că folosirea petardelor le poate aduce oamenilor amuzament timp de o noapte, dar animalele sunt companioni pe termen lung.

De asemenea, el a mai vorbit și despre impactul negativ pe care petardele îl pot avea asupra copiilor, scrie gandul.ro.

„Câini, pisici, orice fel de animal care există, și animalele domestice, toate suferă când sunt folosite petardele. Ele nu înțeleg ce este acest lucru, se stresează, apar reacții condiționate de orice zgomot făcut în jurul lor, și fug să se ascundă. Cu animalele trăim pentru o viață. Petardele sunt pentru o noapte. Încercați să vă gândiți la acest aspect, și haideți să respectăm animalele cu care trăim, haideți să reducem impactul asupra animalelor, și haideți să reducem impactul petardelor asupra copiilor și asupra tuturor celor care le folosesc și care pot ajunge din cauza lor la UPU”, mai spune Raed Arafat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea