Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: Primarul Mircea Hava citat din nou la DNA în dosarul privind neregulile de la STP Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

La mai bine de un an de când au demarat audierile în dosarul privind neregulile de la STP, primarul Mircea Hava a fost citat din nou la DNA Alba. Potrivit edilului din Alba Iulia, i s-a prezentat materialul de urmărire penală și i s-au cerut ultimele declarații legate de acesta.

Mircea Hava a declarat că obiectul cercetărilor a fost o așa-zisă dublă taxare a biletelor. Consiliul Local a aprobat o hotarâre prin care costurile biletelor cumpărate de la șoferul autobuzului să fie de 2,8 lei, față de cele cumpărate din stații care erau doar 1,8 lei. Potrivit primarului biletele nu au fost vândute la supra-preț astfel că nu poate exista niciun fel de prejudiciu în acest sens.

Este legat de transportul public și am fost să mai dau lămuriri (…) Erau legate de subvenție (n.r. cercetările DNA), dar nu de faptul că s-a dat subvenție, pentru că acesta este un lucru legal, ci de faptul că într-o hotărâre de consiliu apărea undeva un tarif în autobuz, o suprataxă de 2,8 lei. De fapt în autobuz se vând bilete cu 1,8 lei, nu puteam să avem două tarife, dar a apărut această nelămurire pe care cineva a încercat să  ducă la o chestiune de corupție. Sper că s-au lămurit toate lucrurile, dacă nu, se vor lămuri în instanță”, a spus Mircea Hava.

Acesta a precizat că nu a fost informat dacă dosarul va ajunge în instanță și că așteaptă ca procurorii să-și anunțe concluziile:

Reamintim că audierile au început în luna februarie 2012, existând suspiciuni legate de felul în care erau decontate biletele cumpărate în autobuz. În dosarul 213/P/2011 din 17.02.2012 sunt urmărite penal 11 persoane: primarul Mircea Hava, Paul Voicu, Ioan Bogăţan, Oliviu Gaspar (Biroul Transport, Liberă Iniţiativă şi Comercial – Direcţia Cheltuieli, Primăria Alba Iulia), secretarul Primăriei, Marcel Jeler, şeful departamentului economic, Teofila Ţâr, Stelian Constantin Nicola (directorul STP),  şi alte 4 persoane (funcționari din primărie şi angajați ai STP Alba) sunt cercetaţi pentru complicitate la infracţiunea de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea destinaţiei subvenţiei conform legii, conform constatării făcute de DNA Alba Iulia.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Turismul s-a PRĂBUȘIT în Alba: Numărul de turiști a scăzut drastic, județul pe ultimul loc cu cea mai scăzută valoarea indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Turismul s-a PRĂBUȘIT în Alba: Numărul de turiști a scăzut drastic, județul pe ultimul loc cu cea mai scăzută valoarea indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare În APRILIE 2024, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat scadere cu 1673 sosiri, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea