Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Prefectul Nicolae Albu despre criza gunoaielor: „Instituțiile vor aplica legea, dar interesul comun este să intrăm într-o normalitate”

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Prefectul Nicolae Albu despre criza gunoaielor: „Instituțiile vor aplica legea, dar interesul comun este să intrăm într-o normalitate”

Nicolae Albu, Prefectul Județului Alba, a discutat referitor la problema gunoaielor din Alba Iulia, susținând că atât Instituția Prefectului cât și instituțiile abilitate monitorizează situația în mod constant.

„Noi, în cursul zilei de ieri am avut o întâlnire cu reprezentanții instituțiilor de concentrate care au atribuții în acest sens. A fost prezent Comisarul Șef al Gărzii de Mediu, Dănuț Hălălai, doamna director de la Agenția pentru Protecția Mediului, Mărioara Popescu, și domnul director al DSP, Alexandru Sinea.

Am avut prezentat un raport din partea lor a activității pe ultima lună, noi facem analiza aceasta lunară, aproape în fiecare consiliu prefectural, dânșii prezintă un punct de vedere.

YouTube video

Ieri, ținând cont că au fost și sărbătorile de iarnă și volumele în fiecare an sunt crescute semnificativ, am vrut să am un raport din partea dânșilor, mi-au făcut o informare. E adevărat că au fost volume crescute, am relaționat în acest sens și cu domnul primar Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia și cu domnul Adrian Teban, președintele ADI Salubris. Sunt câteva sincope pe care dânșii mi le-au precizat, am înțeles că au și trasat, atât Garda de Mediu, cât Direcția pentru Sănătate Publică, măsuri concrete și au aplicat și amenzi.

Interesul nostru este ca partea de deșeuri să fie gestionată corect, pentru a fi ridicat cu ritmicitate. Am înțeles că deși este prevăzut, cel puțin pentru asociații, o ridicare de trei ori pe săptămână, în această perioadă, se ridică de la asociații zilnic, tocmai pentru a nu mai avea probleme.

Domnul primar Gabriel Pleșa mi-a spus că monitorizează toate punctele de colectare prin Poliția Locală, tocmai pentru a preveni și pentru a nu fi sincope și l-am rugat să ia în calcul, pentru că am avut un feedback pozitiv din partea cetățenilor, să mai amplaseze containere pentru materiale inerte, materiale de construcții, dar pentru persoanele fizice, nu pentru firme, tocmai pentru a preveni partea de depozitare necontrolată.

Garda de Mediu și DSP va face un control atât la operator, pe partea de colectare-transport, cât și depozit și dânșii, cu siguranță, o să vină cu precizări clare, ce s-a încălcat și ce nu s-a încălcat, dar vreau să precizez că este prima lună, ADI Salubris ne-a asigurat că monitorizează, la finalul lunii o să facă rapoarte și scopul nostru, al tuturor este să remediem și să avem un serviciu de colectare corect.

Eu vă asigur că Instituția Prefectului va monitoriza în permanență, instituțiile de concentrate vor aplica legea, dar interesul nostru comun este să intrăm într-o normalitate, chiar am solicitat să relaționez cu primăriile și cu ADI Salubris pentru o mai bună informare a cetățeanului, s-au primit broșurile, dar cred că trebuie, inclusiv în presă, să fie precizări mai multe pentru colectarea selectivă și o mai bună colaborare cu asociațiile de locatari”, a transmis Prefectul Județului Alba, Nicolae Albu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Nicolae Muntean, Tezaur Uman Viu: Meșterul iconar, unul dintre cei mai importanți ambasadori culturali ai județului Alba, în lume

Ziarul Unirea

Publicat

în

Nicolae Muntean, Tezaur Uman Viu: Meșterul iconar, unul dintre cei mai importanți ambasadori culturali ai județului Alba, în lume Multe s-ar putea spune despre meșterul iconar Nicolae Muntean, născut la Cunța și trăit până nu de mult la Cugir – Vinerea și multe s-ar putea povesti, domnia sa fiind în acest moment unul dintre cei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea