Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Prăpăd într-o livadă din Alba – Munca oamenilor distrusă de „zăpada mieilor” și frigul din ultimele zile: ”80% din producția de caise este compromisă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO| VIDEO| Prăpăd într-o livadă din Alba – Munca oamenilor distrusă de „zăpada mieilor” și frigul din ultimele zile: ”80% din producția de caise este compromisă”

Revenirea iernii la începutul lui aprilie creează probleme serioase fermierilor. În livada de la Stăuini ”zăpada mieilor” și frigul au făcut prăpăd, iar pomii fructiferi înfloriţi au îngheţat.

Diferențele mari de temperatură de la o zi la alta și coborârea lor sub zero reprezintă un șoc teribil pentru plante. Proprietarii livezii se tem că mare parte din  cultura de caise este compromisă din cauza vremii extreme: ”A fost o noapte cu minus 5 grade și florile au înghețat. În jur de 80% din producție este compromisă. Suntem foarte supărați, în ultimul timp producția de caise a fost foarte mică și ne gândim dacă să o mai păstrăm sau să schimbăm. Piersicii sunt înfloriți, sunt foarte frumoși, sperăm să nu mai vină perioadă de frig.”

YouTube video

Citește și: FOTO/VIDEO: Repatriată din Spania, o familie din Alba a creat un ”paradis” pe pământ românesc, din fonduri europene

Se pare că anul acesta vom duce dorul fructelor româneşti, atât de gustoase şi sănătoase. „Zăpada mieilor” a prins pomii înfloriţi, plini de muguri, dar ninsoarea, bruma şi gerul din ultimele zile i-au distrus.

Livada de la Stăuini a fost înființată în 2009, de o familie din Alba Iulia, pe un teren de peste 20 de hectare, în comuna Vințu de Jos, sat Stăuini. Prin accesarea unui proiect pe fonduri europene în valoare de 500.000 de euro, familia Morar a creat un adevărat paradis la Stăuini, care în prezent are în jur de 50.000 de pomi: peri, cireși și piersici.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea