VIDEO: Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, antreprenorul s-a trezit din amorțeală

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Pe lotul 2 al autorstrăzii A10 Sebeș-Turda, care ar fi trebuit să fie finalizat de mai bine de doi ani și pe care antreprenorul Aktor a lucrat în ritm de melc anul trecut, înregistrând un progres de doar 5%, începe să se vadă lumina de la capătul tunelului.

Antreprenorul general Aktor a crescut mobilizarea în mod considerabil, pe lot fiind aduse 60 de basculante de la o firmă prestatoare (Bitcom), iar în următoarele două săptămâni aceeași firmă va mai aduce încă 40. În total, pe tot lotul 2 al autostrăzii, Aktor va ajunge să lucreze cu circa 130 de basculante, număr care, teoretic, îi va permite să facă un progres bun la terasamente.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Astăzi, lângă balastiera din apropiere de Rădești era o coadă de circa 30 de basculante care așteptau să fie încărcate, lucru nemaiîntâlnit pe acest lot de mai bine de doi ani, de când Euroconstruct Trading a intrat în insolvență.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Cea mai mare problemă a constructorului o vor reprezenta în continuare structurile chiar dacă, potrivit informațiilor noastre, Aktor a adus în aceste zile și circa 30 de fierari-betoniști, număr însă insuficient pentru a se vedea progrese și la structuri.

Tot astăzi, în zona podului de la Sâncrai se lucra la devierea drumului județean pentru a se putea continua lucrările la viitorul pod al autosdtrăzii peste râul Mureș.

În sfârșit, după doi ani în care pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda antreprenorul Aktor mai mult s-a făcut că lucrează, există speranțe că se vor face progrese vizibile în acest an.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei