Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

VIDEO: Părerile și recomandările liderilor USL și PD-L din Alba, privind referendumul. “S-ar putea să nu pun mâna pe un buletin de vot în data de 29 iulie”

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ion Dumitrel, prim vicepreşedinte PD-L Alba:

„Sperăm ca legea referendumului care respectă decizia Curții Constituțională să rămână așa până în data de 29 iulie, să se aplice așa cum a fost ea promulgată și sunt convins că lucrurile vor fi bune în ceea ce privește România.

Eu încă am rezerve și mă gândesc care să fie atitudinea mea ca și om cu drept de vot față de acest referendum, pentru că am dubii serioase că actuala putere nu va folosi votul meu așa cum dorește, ținând seama de năzbâtiile pe care le-a făcut în aceste 2 săptămâni de când a început un adevărat scandal național dar mai ales internațional.

Și atunci s-ar putea să nu pun mâna pe un buletin de vot în data de 29 iulie.

Pentru electoratul PD-L din Alba, recomandarea mea este să se gândească bine dacă au încredere că votul lor va fi interpretat așa cum și-au dorit în momentul în care au pus ștampila și au introdus buletinul în urnă. Cred că este un risc să mergi la vot pentru că nu știi ce se va întâmpla cu interpretarea votului pe care îl vor da.”

 

Ovidiu Jidveian, vicepreședinte PSD Alba:

„Referendumul este un exercițiu al democrației, este o posibilitate ca cetățenii să spună stop abuzurilor care au fost constatate în ultimii 8 ani din partea instituției prezidențiale. Din punctul meu de vedere ca avocat referendumul nu ar trebui să aibă un cvorumul de reprezentare dar suntem un stat disciplinat și respectăm recomandările Comisiei Europene, respectiv să fie o prezență de 50% plus unu din numărul alegătorilor înscriși pe listele electorale.

Mie acest lucru nu mi se pare un aspect neapărat corect sau democratic, pentru că este o anumită regulă, dacă să zicem s-a ales președintele fără a fi necesar un anumit cvorum de prezență, respectiv cu 5 milioane de voturi, mi se pare normal ca și demiterea să fie după aceeaşi regulă.

Acest cvorum este o plasă de siguranță pentru Traian Băsescu care din nou vrea să eludeze voința populară.

Noi așteptăm un rezultat la referendum, undeva în proporție de 85% pentru sau în favoarea demiterii preşedintelui pentru că într-adevăr președintele și-a depășit atribuțiile și limitele democrației de foarte, foarte multe ori în ultimii 8 ani (…)

Suntem încrezători în rezultatul referendumului și prelungirea orelor de desfășurare a referendumului chiar și posibilitatea ca acesta să fie desfășurat în 2 zile consecutive, ca și în cazul referendumului pentru modificarea constituției.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea