Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO: „Pactul pentru Alba”, o iniţiativă a PSD Alba pentru a face din Alba Iulia capitală de regiune

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Organizaţia Judeţeană PSD Alba propune spre consultare publică un proiect judeţean menit să adune împreună toţi actorii politici, societatea civilă, presa şi simplii cetăţeni. Sub titulatura „Pactul pentru Alba”, platforma de dezvoltare a judeţului vrea să devină un document de referinţă pentru toţi actorii decizionali în contextul regionalizării.

Reprezentanţii PSD Alba au prezentat 10 puncte de referinţă pentru acest pact judeţean, care fac referire la investiţiile pentru crearea locurilor de muncă, sprijinirea comunităţilor locale, modernizarea infrastructurii, dar include şi alte probleme stringente cu care se confruntă judeţul Alba.

Scopul acestui demers este acela de a face din Alba Iulia capitală de regiune. Organizatorii iniţiativei „Pactul pentru Alba”, au menţionat că în perioada următoare vor fi trimise scrisori de invitare la dialog către toţi liderii politici din Alba şi reprezentanţii societăţii civile, urmând să fie lansate mai multe platforme de comunicare menite să implice cetăţenii în procesul decizional.

YouTube video

Pe lista celor zece obiective se mai află şi o mai bună gestionare a resurselor minerale şi naturale pe care le are judeţul Alba, astfel încât comunităţile locale să aibă mai multe beneficii de pe urma exploatărilor. Un alt aspect punctat îl reprezintă educaţia din judeţ, care ar trebui să formeze tinerii pentru meserii specifice zonei. În domeniul sănătăţii, iniţiatorii propun elaborarea unei strategii de dezvoltare, care să menţină sau să atragă beneficiarii de servicii de sănătate în judeţul Alba. Nu în ultimul rând, este vizat şi un parteneriat cu Biserica, ţinând cont de faptul că multe dintre lăcaşele de cult din Alba sunt simboluri naţionale şi de patrimoniu cultural.

„În contextul în care regiunea din care va face parte judeţul Alba este construită pe regiunea de dezvoltare centru, judeţul Alba are cel mai mare număr de primari români din regiune. Totodată diversitatea reprezentărilor politice ale primarilor face ca niciuna dintre formaţiuni să poată impulsiona decizia la nivelul regiunii. Cu toate acestea împreună, toţi primarii şi consilierii judeţeni pot avea puterea să impună alegerea Municipiului Alba Iulia ca şi capitală a regiunii centru, şi obţinerea, independent de formaţiune, a cel puţin unui vicepreşedinte de regiune sau măcar prefect. De aceea invit toţi liderii politici şi reprezentanţii societăţii civile să lucrăm împreună” a adăugat preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea