Rămâi conectat

Actualitate

VIDEO| O afacere născută din pasiune, în Alba Iulia: Cât de mult a crescut cererea pentru reparațiile de biciclete, în ultimii ani

Publicat

în

Marian Robert și Gordan Adrian, doi pasionați de biciclete din județul nostru, au reușit să îmbine utilul cu plăcutul si au creat o afacere de succes.

„Reușim să ne ocupăm de biciclete de mai bine de 10 ani, în locația și formula actuală, timp în care am văzut o tendință în creștere pentru utilizarea de biciclete, atât la copii, cât și la adulți, cea mai mare creștere am observat-o pe segmentul de vârstă de peste 35-40 de ani.

Datorită stabilității financiare, oamenii au început să cumpere din ce în ce mai multe biciclete electrice, dar și biciclete performante, cele electrice fiind mai accesibile, avem variante de la 6000 de lei, fiabile, până către 10000 de euro. Nu există limită, sunt biciclete pentru nevoile fiecăruia.

Electrica Furnizare Discount

Avem cereri pe partea de service, implementăm programările, nu mai putem lua de pe o zi pe alta, toate acestea datorită faptului că anul trecut oamenii au fost condiționați să rămână în case, și ulterior au descoperit bicicleta. Bicicleta este un mijloc de transport alternativ, foarte bun, ajută la reîntregirea familiei, aducând și beneficii pentru sănătate.

Pandemia a adus și o întârziere pe partea de livrare, din 2020 am simțit creșterea, dar din 2021 furnizarea de produse și accesorii a fost mai lentă, știm situația cu Canalul Suez. Dar cu toate acestea, cereri încă sunt, și cu ele și creșterea.

Pe partea de service, cereri sunt pentru schimbarea de anvelope, frâne. Am schimbat o cantitate record de pinioane și lanțuri, în cei 2 ani, tocmai pentru că oamenii respectă planul de service.

E foarte important să fie văzute cel puțin 1 data pe an, mai ales bicicletele avansate, care au diferite caracteristici ce trebuie văzute mai atent.

Sistemele hidraulice de frânare și suspensie, clar necesită cel puțin 1 dată pe an intervenție de verificare. Revizia este, așadar, cea mai cerută pe partea de service, în care verificăm starea bicicletei, deoarece și ele sunt supuse la stres, și foarte multe lucruri trebuie schimbate sau reglate, conform producătorului, și de acolo mai departe, lumea ne tot caută.”

Publicitate

Actualitate

Instalația de oxigen a unui spital din țară, DEFECTĂ. A fost activat planul roșu de intervenție și pacienții COVID sunt ventilați manual în ambulanțe

Publicat

în

Instalația de oxigen a unui spital din țară, DEFECTĂ. A fost activat planul roșu de intervenție și pacienții COVID sunt ventilați manual în ambulanțe

Instalația de oxigen a Spitalului din Târgu Cărbunești s-a defectat, pacienții fiind, la momentul actual, ventilați manual în ambulanțe. A fost activat planul roșu de intervenție, iar prefectul județului Gorj a declarat faptul că Raed Arafat a fost informat referitor la situația gravă, afirmând, de asemenea, că celai probabil situația a fost provocată de suprasolicitarea instalației.

„Prefectul Gorj, Marcel Iacobescu, a declarat la Digi24 că în secția ATI sunt internați 15 pacienți Covid. În tot spitalul sunt 100 de bolnavi.

Electrica Furnizare Discount

„Situația a apărut acum o oră.

Firma de mentenanță a dat ca timp de intervenție două ore. În acest moment personalul medical face tot ce e posibil ca viețile oamenilor să nu fie puse în pericol

A clacat instalația, aparatul care produce oxigen, toți bolnavii sunt lipsiți de oxigen. Luăm în calcul să evacuăm o secție de la spitalul Tîrgu Jiu pentru a aduce bolnavii, avem suport de la ambulanțe din zonă.

Planul roșu a fost activat. L-am contactat pe Raed Arafat.

Nu știu acum de ce a căzut instalația de oxigen, dar probabil suprasolicitarea a dus la această situație.

Pacienții au fost trecuți pe tuburi de oxigen în ambulanță”, a declarat prefectul”.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

Acţiuni de control ale ANAF la marii contribuabili: Câți operatori economici aveau conectate aparatele de marcat fiscale cu jurnal electronic

Publicat

în

Acţiuni de control ale ANAF la marii contribuabili: Câți operatori economici aveau conectate aparatele de marcat fiscale cu jurnal electronic

100 de acţiuni de control la operatori economici au fost demarate de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală(ANAF), pentru a verifica modul de conformare în ceea ce priveşte conectarea tuturor aparatelor de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic, potrivit unui comunicat remis, joi, Agerpres.

La operatorii economici unde au fost finalizate verificările, inspectorii ANAF au constatat că 87% dintre aceştia s-au conformat, iar pentru ceilalţi, care nu au realizat conectarea, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, conform legislaţiei în vigoare.

„Reamintim operatorilor economici că termenul limită pentru conectarea caselor de marcat la serverul ANAF este data de 30 noiembrie 2021. Acest termen nu va fi prelungit”, subliniază reprezentanţii ANAF.

Electrica Furnizare Discount

Acţiunile de control derulate de ANAF având această tematică vor continua în perioada următoare atât în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, cât şi pentru a asigura un mediu concurenţial corespunzător, se menţionează în comunicat.

Sursa: dcbusiness.ro

Citește mai mult

Actualitate

Eficacitate ridicată, în rândul adolescenților, în urma vaccinului anti-Covid Pfizer. Studiu asupra variantei Delta

Publicat

în

Eficacitate ridicată, în rândul adolescenților, în urma vaccinului anti-Covid Pfizer. Studiu asupra variantei Delta

Vaccinul anti-Covid, produs de Pfizer, are o eficacitate ridicată în rândul adolescenților, arată un studiu aprofundat pe varianta Delta a virusului, riscul unei boli simptomatice scăzând în rândul tinerilor cu 93% în comparație cu cei nevaccinați.

Studiul a fost publicat în The New England Journal of Medicine, are la bază datelor medicale obţinute de la populaţia adolescentă din Israel şi a fost realizat de Institutul israelian de Cercetare Clalit, în colaborare cu Universitatea Harvard din Statele Unite, informează Agerpres.

Electrica Furnizare Discount

Acest studiu, cel mai amplu privind eficacitatea vaccinului anti-COVID-19 la adolescenţi, a fost realizat în condiţiile unei vaccinări masive la nivel naţional şi este prima cercetare ştiinţifică de acest tip care a fost axată pe varianta dominantă Delta, precizează un comunicat publicat de Centrul Clalit din Israel.

Cercetarea a fost realizată în perioada 8 iunie – 14 septembrie, în plin val patru al pandemiei de COVID-19, când varianta Delta a fost predominantă în noile infectări cu coronavirus.

Cercetătorii au examinat datele obţinute de la 94.354 de adolescenţi vaccinaţi cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani

Aceştia au fost analizaţi împreună cu alţi 94.354 de adolescenţi nevaccinaţi, în baza unui amplu context de caracteristici demografice, geografice şi de sănătate asociat riscului de contagiere. Rezultatele arată că la adolescenţii vaccinaţi cu schemă completă (7 – 21 de zile după cea de-a doua doză), riscul de COVID-19 simptomatic a scăzut cu 93% faţă de grupul tinerilor nevaccinaţi, în timp ce riscul de infectare a scăzut cu 90%.

În perioada imediat următoare după administrarea dozei 1 (14 – 20 de zile după prima doză), eficacitatea vaccinului a fost mai mică, dar semnificativă: riscul de COVID-19 simptomatic a scăzut cu 57% la minorii vaccinaţi, iar riscul de infectare a scăzut cu 59%.

Nu există suficiente date pentru a putea estima reducerea incidenţei privind formele grave de COVID-19, spitalizarea şi mortalitatea, întrucât aceste situaţii sunt puţin frecvente în rândul adolescenţilor, notează centrul israelian.

Ran Balicer, autorul principal al studiului şi director al Institutului Clalit, subliniază că aceste rezultate arată că la o săptămână după cea de-a doua doză, vaccinul are o eficacitate înaltă împotriva formelor simptomatice de COVID-19 în rândul adolescenţilor.

Potrivit lui Ben Reis, medic la Spitalul de Copii din Boston şi profesor la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Harvard, „unul dintre principalii factori de reticenţă faţă de vaccinare a fost lipsa de informaţie cu privire la eficacitatea vaccinului anti-COVID-19”. „Acest studiu epidemiologic detaliat oferă o informaţie fiabilă, care sperăm să fie utilă pentru cei care încă nu s-au decis să se vaccineze”, a adăugat el.

Sursa: DCNEWS.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare