Rămâi conectat

Curier Județean

VIDEO | Noua grădiniță cu program prelungit nr. 16 din Alba Iulia își deschide porțile în toamna aceasta: Spații moderne și dotări europene pentru preșcolari

Bera Larisa

Publicat

în

VIDEO | Noua grădiniță cu program prelungit nr. 16 din Alba Iulia își deschide porțile în toamna aceasta: Spații moderne și dotări europene pentru preșcolari

După 33 de ani în care a funcționat la parterul unei clădiri a Colegiului „Alexandru Domșa”, improprie din punct de vedere al condițiilor și a spațiului insuficient, cu ajutorul primăriei, grădinița cu program prelungit nr.16 din Alba Iulia, va avea o locație proprie. Lucrările se apropie de final, urmând ca în toamna acestui an, preșcolarii să pășească în noua locație.

Citește și: Star Assembly susține educația: Construiește o nouă grădiniță și creșă în municipiul Sebeș

YouTube video

Grădinița are două structuri arondate, respectiv grădinița cu program prelungit nr. 14 și grădinița cu program prelungit Bărăbanț. În noua locație se va muta grădinița nr. 14 și se va forma un tot unitar, grădinița nr. 16, cu un efectiv de 160 de preșcolari distribuiți în 8 grupe, de la grupa mică până la grupa mare.

Grădinița va fi dotată conform standardelor europene și va fi o locație în care activitatea se va desfășura conform nivelului de vârstă pe care copiii din grădinița îl vor avea, respectiv de la 3 până la 6 ani.

Sălile de grupă vor fi amplasate la etaj, fiecare având vestiar și baie proprie. La parter se va găsi o bucătărie cu sală de mese, unde copiii vor servi micul dejun și prânzul. De asemenea, vor exista o spălătorie, un cabinet logopedic și un birou de consiliere psihologică pentru copii, părinți și cadre didactice. Grădinița va include și un cabinet medical dotat cu izolator.

În exterior, va fi amenajat un spațiu generos de joacă, destinat activităților și jocurilor preșcolarilor, dar și sprații de relaxare. De asemenea, vor exista locuri de parcare pentru cadrele didactice, dar și pentru părinții care vor veni să lase copiii la grădiniță.

Sperăm ca în toamna acestui an să pășim în noua locație unde să ne desfășurăm activitatea în cele mai bune condiții, deoarece cartierele Ampoi 1, Ampoi 2 și Ampoi 3 sunt într-o continuă dezvoltare, foarte mult tineret s-a mutat în această zonă și optează pentru a-și aduce copiii la grădinița noastră. Vă așteptăm în toamnă, când va fi momentul, să inaugurăm grădinița și să ne bucurăm împreună cu copiii de noua locație!” a declarat pentru ziarulunirea.ro, directorul grădiniței, Violeta Colceriu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Circulație rutieră ÎNCHISĂ timp de 12 ore la trecerea la nivel cu calea ferată de la Halta Unirea: Perioada restricției și ruta ocolitoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Circulație rutieră ÎNCHISĂ timp de 12 ore la trecerea la nivel cu calea ferată de la Halta Unirea: Perioada restricției și ruta ocolitoare Se închide complet circulația rutieră timp de 12 ore la trecerea la nivel cu calea ferată de la Halta Unirea. Șoferii pot folosi ruta ocolitoare pe la Războieni. Joi 18 iulie 2024 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea