Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO: Nicuşor Stanciu a calificat Steaua în grupele Champions League *Gol şi primă de 100.000 de euro pentru ex-unirist

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fostul unirist Nicuşor Stanciu a marcat primul său gol în tricoul Stelei, în meciul decisiv jucat la Varşovia, împotriva Legiei, într-o atmosferă incendiară pentru calificarea în grupele Champions League, partidă încheiată la egalitate, scor 2-2 (2-1). Jucătorul în vârstă de 20 de ani a deschis scorul în minutul 7, învingându-l pe fostul său coechipier de la FC Vaslui, Kuciak, cu un şut pe jos din careu şi a fost înlocuit în minutul 59 al meciului retur din play-off-ul Champions League, cu Adrian Cristea.

Vezi aici golul lui Nicuşor Stanciu:

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Această reuşită va fi fără îndoială o bornă însemnată în cariera „diamantului din Cetate”. Talentatul mijlocaş a contribuit decisiv la o mare performanţă a campioanei României, ce a  acces astfel din nou în grupele competiţiei stelare, după 5 ani. Născut tocmai pe 7 mai, data când Steaua a câştigat în 1986 finala magică de la Sevilla, conjudeţeanul intră în istoria selectă a Stelei.

Mă bucur că a dat primul său gol pentru Steaua unul care devine foarte important, într-un moment de maxime emoţii, într-un joc de o încărcătură aparte. Toată Alba ar trebui să fie mândră de el şi de Gicu, sper să fie ambii convocaţi la echipa naţională„, a spus antrenorul care l-a descoperit, Alexandru Kalanyos (Unirea Juniors). Crescut de Unirea Alba Iulia, Stanciu a fost vândut în 2011 la FC Vaslui contra sumei de 224.000 de euro, Steaua achziţionându-l în acest an cu 500.000 de euro.

*Recompensă de vis

Primul fotbalist din Alba ce va evolua în grupele Ligii Campionilor, Nicuşor Stanciu se va bucura, după reuşita personală şi de recompensa cifrată la 100.000 de euro, în conturile Stelei intrând, graţie acestei calificări, peste 20 de milioane de euro. În toamna trecută, pe stadionul „Giuseppe Meazza” din Milano, în play-off-ul Europa League, Stanciu a înscris din penalty, în partida Inter Milano – FC Vaslui 2-2. Acum, numele tânărului plecat din Craiva natală a ajuns să fie pomenit la superlativ ca şi un posibil succesor al „Regelui” Hagi.

*Gicu şi Stanciu fac furori în Europa, Unirea a dispărut!

Gicu Grozav (22 ani) are o cotă de piată de 1,8 milioane euro şi marchează goluri de senzaţie în Europa League (vezi „foarfeca” din partida Swansea – Petrolul 5-1), atacantul albaiulian având 6 goluri din 5 partide în actuala ediţie a întrecerii. Nicuşor Stanciu este cotat la 1,4 milioane euro de transfermark.de şi a fost decisiv pentru Steaua la accederea în grupele Champions League (tragerea la sorţi joi seara).

Cu siguranţă că selecţionerul Victor Piţurcă îi va include şi pe Gicu Grozav şi pe Nicuşor Stanciu în lotul pentru dubla decisivă a României, cu Ungaria (6 septembrie) şi Turcia (10 septembrie).

Cu asemenea talente avute în curte, Unirea Alba Iulia, clubul unde cei doi au desluşit tainele fotbalului, a ajuns, culmea, să dispară de pe harta fotbalului.

Să va fie ruşine, tuturor celor care aţi fost implicaţi!

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Un partid politic încearcă să îi bage bețe în roate lui Dana Nanu, candidata Dreptei Unite la Primăria Alba Iulia. Candidatura, contestată la Judecătoria Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un partid politic încearcă să îi bage bețe în roate lui Dana Nanu, candidata Dreptei Unite la Primăria Alba Iulia. Candidatura, contestată la Judecătoria Alba Iulia Un partid politic, mai exact Partidul Național Conservator Român, filiala Alba, a depus o contestație împotriva candidaturii pentru funcția de primar a doamnei Dana Nanu, candidata Alianței Dreapta Unită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea