Rămâi conectat

Sport

VIDEO: Nicolae Stanciu, o nouă reușită de excepție în China și al 10-lea gol | Wuhan Three Towns, la un meci de titlu!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nicolae Stanciu este tot mai aproape de titlul de campion al Chinei cu nou-promovata Wuhan Three Towns, iar fotbalistul albaiulian a reușit o nouă bijuterie pentru echipa sa în duelul cu Shandong Taishan, scor 2-0 (1-0).

Internaționalul român Nicolae Stanciu (29 de ani) a deschis scorul în confruntarea din penultima rundă cu Zhejiang Professional (45+4), în urma unei lovituri libere executate magistral de la aproximativ 20 de metri. Portarul advers nu a avut nicio reacție la șutul perfect expediat de mijlocașul din Alba, care a ajuns la 10 reușite în actuala ediție de campionat, fiind notat cu 7.6 de publicația sofascore.ro (a doua notă din propria echipă). Pe lângă cele 10 goluri înscrise, Stanciu a mai oferit și 12 pase decisive în acest campionat.

Ca element statistic, Nicolae Stanciu este al 4-lea marcator al stagiunii pentru Wuhan, după brazilienii Marcao – golgheterul campionatului (27 de goluri), Davidson (18 goluri) și Ademilson (11 goluri), cei 4 adunând 66 dintre cele 88 de reușite ale sezonului, respectiv 75 la sută!

După 33 de etape disputate, Wuhan Three Towns este pe prima poziție în Superliga Chinei, la egalitate de puncte cu cei de la Shandong Taishan (75 de puncte), însă cu un golaveraj mai bun (+5). În următorul joc, runda de final din Super League, Wuhan Three Towns va întâlni Tianjin Jinmen Tiger (locul 8, 49 de puncte), sâmbătă, 31 decembrie, pe propriul teren. Shandong Taishan a cucerit titlul de campioană sezonul trecut și va evoluat tot acasă cu Beijing Guoan (poziția a 6-a, 58 de puncte). Cum disputele directe între cele două rivale s-au încheiat la egalitate, scor 1-1, Wuhan are nevoie să obțină același rezultat ca Shandong pentru a cuceri în premieră titlul! Dacă va ridica trofeul în China, ar fi a patra țară în care Stanciu s-ar încununa campion, după România (FCSB), Belgia (Anderlecht Bruxelles) și Cehia (Slavia Praga).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Denisa Mărcuș și Miruna Măda, cicliști din Alba, pe podium la Triada MTB Avrig

Dan HENEGAR

Publicat

în

Denisa Mărcuș și Miruna Măda, cicliști din Alba, pe podium la Triada MTB Avrig Cicliștii din Alba legitimați la CSM Mediaș au realizat rezultate de apreciat la primul concurs de mountain bike din acest an disputată în zona Transilvaniei. Triada MTB Avrig s-a desfășurat pe parcursul a două zile, adresandu-se cicliștilor amatori, dar și celor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea