VIDEO Mircea Trifu vrea reînființarea unui teatru în clădirea Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia

Candidatul independent la Primăria municipiului Alba Iulia Mircea Trifu (44 de ani) a spus, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă susținută în Parcul Eminescu din Centru, că își dorește reînființarea unui teatru în locul Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia.

Mircea Trifu01

Elit ELIT

Unul dintre proiectele candidatului Mircea Trifu este înființarea unui teatru, care să poarte numele talentatului pictor Eugen Handelsmann, în fostul teatru I.L. Caragiale, unde funcționează în prezent Casa de Cultură a Studenților.

În demersul său, Mircea Trifu este susținut de Maria Cioica, președintele Asociațiunii ASTRA – Despărțământul ”Eugen Hulea” și Teodora Popa, actriță la Teatrul de Păpuși din Alba Iulia.

Mircea Trifu02

”Situația deplorabilă a mai multor simboluri albaiuliene arată adevăratele sentimente pe care primarul le are pentru Alba Iulia… Stadionul ”Cetate”, Cinema Dacia, Cinema Columna, fostul Teatru I..L. Caragiale, azi Casa Studenților, sau Ștrandul de la Schit… sunt abandonate de 25 de de ani. Probabil dânsul vrea să construiască „Albaiulianul Nou”, aşa cum înaintaşii politici ai dănsului voiau în anii 80 să construiască „Omul Nou””, a spus Trifu.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

HH 13 aprilie 2016 at 21:56

BUNA FORMULA ” ALBAIULIANUL NOU” !

pilu 13 aprilie 2016 at 22:52

Ma, tu esti albaiulian ? Pai unde erai cand Casa de Cultura a Studentiilor a fost renovata ? Cred ca erai pe nicaieri. Si dintr-o data ai aparut. Foarte bine. Pa, si la revedere !
Din curiozitate te-ai uitat (ca tu stai cu spatele) ce scrie pe pancarda de la intrare in cladire ? Pai ce treaba are Primaria cu aceasta cladire. La fel cu cinema Columna. Mai informeaza-te dracului si dupa aia da pe goarna.

cucu 14 aprilie 2016 at 8:10

totusi….daca au existat treceri ale dreptului de proprietate din patrimoniul MAPN in patrimoniul Primariei, de ce nu s-ar negocia si o trecere a dreptului de proprietate de la cine detine acum cladirea?

Nu mai tin minte exact datele si proprietarii, dar daca nu ma insel, cladirea este in patrimoniul Ministerului Tineretului si Sportului. Cum a ajuns acolo, desi era proprietatea orasului, cine mai stie…….In 1992 inca mai era „Casa Municipala de cultura”. Primar si pe vremea aceea era ETERNUL.

Un primar intelept ar negocia trecerea din patrimoniul MTS in patrimoniul primariei. Ca sa nu dea primaria bani sa construiasca un sediu nou, cu 100 milioane de euro din care 50 milioane spaga…..Ca unii si-au facut deja calcule. Se stie si cine va castiga concursul international de proiecte pentru constructie:)

octopus 14 aprilie 2016 at 21:24

A ajuns la Tineret si Sport in efortul de a crea o baza materiala care sa sustina infiintarea și acreditarea Universitatii 1 Decembrie, care, orice s-ar spune despre ea aduce bani in oras și contribuie la dezvoltarea lui.

duopus 15 aprilie 2016 at 14:40

Universitatea 1 decembrie este o gluma. Asta este clar. Uite si ce nulitati a produs dar care au ajuns pe functii mari. Nu am observat ca Universitatea 1 decembrie, pe care cu duiosie unii o numesc 1 aprilie sa aduca bani multi in oras si sa contribuie la dezvoltarea lui.

Ce vrem? O casa de cultura a studentilor care sta mai mult goala, pentru ca de cultura la 1 decembrie/1 aprilie nu poate fi vorba, sau un teatru adevarat? Vrem cultura adevarata? Atunci cladirea fostului Teatru I.L. Caragiale…(da, Alba Iulia a avut teatru) care este acum casa de cultura pentru studentii cu nota 6,01 la Bac, trebuie sa redevina teatru.

Comentariile sunt oprite