Rămâi conectat

Actualitate

VIDEO| Melodii românești peste granițe: Aiudeanul mutat în Irlanda care își încântă conaționalii în concerte cu artiști celebrii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Melodii românești peste granițe: Aiudeanul mutat în Irlanda care își încântă conaționalii în concerte cu artiști celebrii

Băgăian Cornel – 50 ani, este un aiudean, care a lăsat orașul natal și a plecat in Irlanda pentru un trai mai bun! În anul 2004 a plecat din țară, in Irlanda, împreună cu familia si chitara, la care cântă cântece românești să și aline dorul de țară.

În timp s-a perfecționat și a ajuns sa cânte cu toți artiștii consacrați din România care concertează in Dublin – Irlanda. Printre aceștia se numără Ducu Bertzi, Nicu Alifantis, Florian Stoica,Victor Solomon, Radu Captari, Nicu Covaci şi Phoenix.Este muzica cu care a crescut aiudeanul nostru.

,,Așa ne putem bucura de muzica noastră și de poezia noastră românească și cântăm comunității de români din Irlanda. În țară cântam doar prietenilor, dar aici am urcat pe scena si ador ceea ce fac. Eu, personal, nu fac asta pentru bani, nu câștig nimic din muzică…decât sufletește! O seară cum a fost cea de ieri, cântând pe aceeași scenă cu un titan al muzicii românești, face toți banii!” spune cu drag si mândrie – Băgăian Cornel.

YouTube video

De curând la evenimentul cultural organizat de Revista ,,Itaca Dublin”,, Dragobete la Dublin „, cu sprijinul Ambasadei României în Irlanda, care promovează păstrarea și transmiterea generațiilor viitoare, a tradițiilor românești, unde a cântat Nicu Covaci, fondatorul și liderul formației Phoenix.

În program au fost alocuțiuni, poezie, piesă de teatru, dans popular românesc și irlandez, muzică folk etc. Felicitări și succes și ne mândrim cu așa oameni care duc mai departe tradiția prin muzica românească!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea