Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO. Locatarii blocului G2 din Alba Iulia, nemulțumiți de soluțiile Primăriei: Mă duce Hava la el acasă? Cum să mă duc la centru social?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Locatarii blocului G2 din Alba Iulia, care vor fi evacuați săptămâna viitoare, sunt nemulțumiți de soluțiile găsite de primărie, iar cei care nu sunt proprietari nu vor să locuiască în centre sociale.

O întâlnire în fața blocului G2 din Alba Iulia, la care au participat reprezentanți ai Prefecturii, Asistenței Sociale și Agenției Naționale pentru Romi, a avut loc vineri.

Din capul locului, șeful secției de Asistență Socială, Delia Cristescu, i-a îndemnat pe locatari să nu aștepte momentul evacuării, pentru a nu-și supune copiii la scene cu impact emoțional. Ea i-a îndemnat să vină la ea la birou si să găsească o soluție pentru fiecare locatar, fiind luate în calcul mutarea în centre sociale sau chiar găsirea unei chirii, pentru persoanele care au venituri suficiente.

Oamenii din G2 au reclamat că nimeni nu le închiriază apartamentul când văd unde au domiciliul, neavând încredere în ei.

Șeful secției de Asistență Socială, Delia Cristescu, a conchis spunându-le locatarilor să vină la ea la birou pentru a găsi soluții.

”Pe momentul iernii, când vine frigul, și nu găsiți o soluție, pe solicitarea exactă la Protecția Copilului o să aveți o versiune să mergeți într-un centru mamele cu copiii. Adulții, care nu vă descurcați pe timpul iernii aveți centrul social din centru, din gară, bineînțeles dacă vreți, nu vă obligă nimeni. Cei care doriți un cămin, pe cerere, nu putem noi de la noi putere, fiecare face o cerere. În funcție de venituri, în funcție de situație, tot așa, Direcția va găsi o soluție. Mă întorc la mamele cu copii… momentul evacuării este programat și nu se anulează. Să ne înțelegem. Eu vă întreb, de ce trebuie să asistați la acel moment. Pentru ce să vă expuneți copiii la acel moment? Care din voi doriți să traumatizați copiii așa? Deci, este pentru oricare dintre voi o soluție gândită, dacă o acceptați. Nimic nu se întâmplă cu forța. Vă scoate elegant, dar de ce să așteptați acel moment”, a spus Delia Cristescu.

Pentru a fi ajutați, în cazul în care vor să-și închirieze apartament, oamenii trebuie să aducă contracte de închiriere.

Consilierul local al municipiului Alba Iulia, Nicolae Bumbu, a militat pentru amânarea evacuării blocului G2 din Alba Iulia, până la primăvară.

Majoritatea locatarilor au spus că nu vor să locuiască în așezăminte socială, explicând că nu li se pare corect ca după ce au făcut anumite investiții să-și părăsească locuințele.

De asemenea, ei sunt sceptici privind găsirea unei situații favorabile pentru ei, având în vedere că mai sunt trei zile.

”Ne cheamă la asistență. Noi săptămâna ce vine ieșim afară, așteptăm o lună două până ne aprobă, în timpul ăsta unde stau? Mă duce Hava la el acasă? Trebuie să se găsească o soluție. Este atâta amar de loc în țigănime”, a spus o femeie.

Totodată, consilierul local Nicolae Bumbu a criticat prefectura că nu s-a implicat și că nu reprezintă interesele romilor.

”Cei care reprezintă romii habar nu au de problemele acestei comunități. Această comunitate trebuie inclusă în programele sociale”, a spus Bumbu.

De asemenea, oamenii din blocul G2 au invocat lipsa politicilor publice pentru ei, iar alții au cerut ajutor chiar de la Parlament, Guvern sau președintele Iohannis.

Săptămâna viitoare vor fi evacuați, iar la ora aceasta, cele mai viabile adăposturi, sunt centrele sociale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Nicolae Muntean, Tezaur Uman Viu: Meșterul iconar, unul dintre cei mai importanți ambasadori culturali ai județului Alba, în lume

Ziarul Unirea

Publicat

în

Nicolae Muntean, Tezaur Uman Viu: Meșterul iconar, unul dintre cei mai importanți ambasadori culturali ai județului Alba, în lume Multe s-ar putea spune despre meșterul iconar Nicolae Muntean, născut la Cunța și trăit până nu de mult la Cugir – Vinerea și multe s-ar putea povesti, domnia sa fiind în acest moment unul dintre cei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea