Ziarul Unirea

VIDEO: Liderii PNL Alba îi taxează pe conducătorii PSD, Ioan Dîrzu și Ovidiu Jidveian, făcându-i neserioși și mincinoși

Tăvălugul declarațiilor liderilor PNL Alba vizavi de ultimele acțiuni ale partenerilor săi de coaliție social-democrați de la nivel județean a luat amploare vineri, când în cadrul unei conferințe de presă, senatorul Teodor Atanasiu, purtătorul de cuvânt Florin Roman și consilierul local Rareș Buglea au explicat de ce consideră ei că USL Alba scârțâie din încheieturile sale – Ioan Dîrzu și Ovidiu Jidveian.

“Sunt neserioși! Pinochio politicii albaiuliene! Vă rog să îl ignorați pentru că nu poate fi băgat în seamă! (referitor la deputatul Ioan Dîrzu)! Jidveian și Crișan au rupt USL-ul în Consiliul Local Alba Iulia!” dar și remarci de genul “Vrem să refacem ABC-ul opoziției!”; “În unele locuri, colaborarea scârțâie, și scârțâie rău!”, au fost doar câteva dintre referirile liberlilor la adresa liderilor PSD Alba.

ELIT

Teodor Atanasiu a fost puțin mai rezervat în declarații, prezentând o evaluare mai generală în ceea cee privește colaborarea cu partenerii de coaliție, în care a punctat și acțiunile comune pe care le are la nivel parlamentar cu deputatul Ioan Dîrzu, colaborarea bună pe care o are Florin Roman în calitatea sa de vicepreședinte al CJ Alba cu primarii PSD din județ, dar și sincopele de la nivelul Coniliului Local Alba Iulia, care au generat o ruptură la nivelul consilierilor locali USL.

„La nivel parlamentar, am avut recent o acțiune comună cu parlamentarul Dîrzu – (un proiect de lege inițiat de cei doi pentru prima întăbulare a terenurilor , care a și primit un aviz favorabil de la Comisia parlamentară de economie – promisiune din campania electorală). La nivelul Consiliului Județean am îneles că există o colaborare bună cu primarii PSD. La nivelul lonsiliului local știți ce s-a întâmlat. Avem locuri unde puteam colabora și locuri unde colaborarea scârțâie, și scârțâie rău. Atâta timp cât încercâm să fim onești și să ne respectăm, lucrurile merg bine. Însă, în momentul în care încerci să fii altcineva decât ești, una declari și alta faci”, a precizat senatorul PNl de Alba.

Florin Roman a fost cel mai vehement dintre liberali în ceea ce îi privește pe Ioan Dîrzu și Ovidiu Jidveian. Pentru afirmațiile președintelui PSD, legate de faptul că partidul pe care îl conduce este cel căruia i se datorează înființarea la Alba Iulia a Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru și a OIR POSDRU, Roman la numit pe Dîrzu Pinochio politicii albaiuliene. Liberalul a declarat că cele două instituții amintite au fost făcute în timp ce PSD se afla în opoziție și că, în consecință, liderul social-democrat nu mai poate fi luat în seamă și trebuie ignorat.

Pentru a-și susține afirmațiile, liberalul a oferit un alt exemplu, pe care a catalogat-o o nouă năzbâtie a deputatului Ioan Dârzu. Acesta ar fi declarat recent că face demersuri la Guvern, ca primăriile să poată accesa credite de la trezorerii, cu o dobândă avantajoasă, pentru plata arieratelor. Doar că, la momentul la care deputatul făcea aceste declarații, o Ordonanță de Guvern, în acest sens, era adoptată de 7 zile.

Legat de subiectul adoptării în CL Alba Iulia, a proiectului de hotărâre privind majorarea tarifelor pentru transportul local, despre care am mai scris și în alte articole, Florin Roman a declarat următoarele:

„Nu înțeleg cum ieși în conferință de presă la ora 13.00 și spui că nu vei vota proiectul de hotărâre cu majorarea biletelor și cu subvențiile pentru STP, argumentat, că nu vrei să contribui la jaful public, și peste doar două ore să te reevaluezi și să îți dai seama că ai greșit. Mi se pare că domnul avocat Jidveian a făcut o afirmație foarte gravă când a spus că „este un contract păgubos” cel pentru transportul local. Atunci, înseamnă că acesta trebuie denunțat civil și penal. Cei care au votat pentru un contract păgubos vor trebui, mai devreme sau mai târziu, să răspundă pentru acțiunile lor. Se poate cere renegocierea contractului sau întreruperea lui. Votul domnilor Jidveian și Crișan au rupt USL-ul în Consiliul Local Alba Iulia. Din punctul meu de vedere, în Consiliul Local nu mai există niciun fel de USL”.

Consilierul Rareș Buglea și-a început declarația împăciuitor și a terminat-o acuzator:

„Transmit îndemnul către colegii consilieri locali din USL, mai precis către liderul acestora, avocatul Ovidiu Jidveian, să reluăm practica de a ne întâlni cu toții înainte de ședințele de consiliu local și să ne spunem punctele de vedere, pentru că ne trezim acolo că unii ne bulversează. I-am văzut și pe colegii din PSD că nu știu în ce direcție să voteze: anti, atunci când li se pare că cei de la putere o iau razna sau să își urmeze liderul de formațiune și să voteze cu Puterea, chiar dacă acest lucru este în detrimentul cetățenilor.

Pentru asta mă văd nevoit să refacem ABC-ul opoziției. Noi aici la Alba Iulia avem un rol foarte clar din opoziție, nu de a bloca proiecte pentru municipiu ci de a exercita un control pentru ca cei de la putere să nu cumva să o ia razna și să facă abuzuri așa cum sunt tentati să facă. În momentul de față avem cu transportul public o cheltuială echivalentă pentru tranportul fiecărui cetățean cu taxiul. Votul surpriză din partea colegului Jidveian apare de fiecare dată la proiecte foarte importante și valoroase. De exemplu contractul cu Grup Corint și costisitorul proiect al transportului public cu STP. La nivelul Consiliului Local, USL nu funcționează pentru că sunt colegi care nu înțeleg să facă Opoziție.”

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă| Călin Matieș: DRUMUL RUȘINII Județului Alba are vinovații exact în persoanele care se dau acum mari salvatori!

Drumul Național 75, cel mai prost drum al județului Alba și poate cel mai jalnic din întreaga Românie are și… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 Comentarii

Aurelian 19 aprilie 2013 at 21:16

Piticul Atomic, a luat-o in freza, si magarul nu stie sa piarda! Hava cu ajutorul lui Jidveianu si Crisan, la pus la locul lui!

Antonia 20 aprilie 2013 at 1:57

Numai atacuri al persoana ca o fiara incoltita domnul Roman. Habar nu are ce i se pregateste de colegii de partid..chiar debarcarea lui.Daca proprii colegi de partid il mazilesc….Atanasiu..merge cu puterea in partidul lui.E zambestul si agitatia caprioarei incoltite ))).

sebesanul 20 aprilie 2013 at 5:14

Daca imi aduc binne aminte Roman se plimba de manuta cu Dumitrel si Hava iar scorul directorilor de deconcentrate e net favorabil PNL. Despre ce vorbim dragilor? Oare nu e cumva vorba de faptul ca unor alesi ai PSD suiti prin posturi de directori le e teama sa nu mai pateasca ce au patit cu ani in urma si sa faca drumuri la DNA pentru afacerile unora sau altora? Hai sa fim seriosi! Dumneavoastra domnule Roman ati fost cel care ati tradat USL la Alba dand posibilitatea unora de la PSD sa dea mana cu PDL in Sebes de exemplu. Ati uitata asa repede? Cum va puteti uita in ochii lui Cristii care nu e Viceprimar din cauza dumneavoastra? Cum va puteti uita in ochii lui Bogdan Medrea si a echipei PSD Alba cand in campania de la locale isi rupeau pingelele pe strazi pentru candidatul PNL si acesta deja stia ca vrea in parlament si statea acasa sa nu il deranjeze pe HAVA? Lasati politica PNL celor tineri si curati si mergeti acasa va rog!

pt bai nene apologetul 20 aprilie 2013 at 12:47

CE CAUTA ‘MICUL HITLER’ ACOLO??? RUSINE PNL …
AFARA CU HITLERISTUL ……………………………………………………………………………………..

Aurelian 21 aprilie 2013 at 12:49

Buglea s-a saturat de castrat tiganci, si acu moare de ciuda, ca Piticul Atomic, si Mafiotul Albanii, nu au reusit sa lase Alba fara transport in comun! Alegand pe Buglea Piticul Atomic, pe Mafiotul Albanii, balgradenii, s-au „aprovizionzat” cvu spectacole de circ(fara paine, ca-i prea scumpa)!

evazivu 21 aprilie 2013 at 15:10

Avand in vedere ca PSD -ul a fost cam penultimul sau antepenultimul la alegeri pe tara (la PSD ) e normal ca PNL-ul sa-si faca de cap. Deageaba se tot zburlesc din cand in cand cei doi mai sus amintiti ca nu au nici un spor. Asta-i soarta invinsilor !

CrocodilulCuPapion 23 aprilie 2013 at 11:15

Buglea s-a gasit, sa vorbeasca despre abuzuri?!!Nu cred ca mai este necesar sa reamintesc viziunile lui naziste, asupra unor categorii de oameni defavorizati.In opinia mea, acest individ cu fata umana, este un deseu politic!!

Comentariile sunt oprite