Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO: Liderii PNL Alba îi taxează pe conducătorii PSD, Ioan Dîrzu și Ovidiu Jidveian, făcându-i neserioși și mincinoși

Publicat

în

Tăvălugul declarațiilor liderilor PNL Alba vizavi de ultimele acțiuni ale partenerilor săi de coaliție social-democrați de la nivel județean a luat amploare vineri, când în cadrul unei conferințe de presă, senatorul Teodor Atanasiu, purtătorul de cuvânt Florin Roman și consilierul local Rareș Buglea au explicat de ce consideră ei că USL Alba scârțâie din încheieturile sale – Ioan Dîrzu și Ovidiu Jidveian.

“Sunt neserioși! Pinochio politicii albaiuliene! Vă rog să îl ignorați pentru că nu poate fi băgat în seamă! (referitor la deputatul Ioan Dîrzu)! Jidveian și Crișan au rupt USL-ul în Consiliul Local Alba Iulia!” dar și remarci de genul “Vrem să refacem ABC-ul opoziției!”; “În unele locuri, colaborarea scârțâie, și scârțâie rău!”, au fost doar câteva dintre referirile liberlilor la adresa liderilor PSD Alba.

Teodor Atanasiu a fost puțin mai rezervat în declarații, prezentând o evaluare mai generală în ceea cee privește colaborarea cu partenerii de coaliție, în care a punctat și acțiunile comune pe care le are la nivel parlamentar cu deputatul Ioan Dîrzu, colaborarea bună pe care o are Florin Roman în calitatea sa de vicepreședinte al CJ Alba cu primarii PSD din județ, dar și sincopele de la nivelul Coniliului Local Alba Iulia, care au generat o ruptură la nivelul consilierilor locali USL.

Elit - Gustul Desăvârșit

„La nivel parlamentar, am avut recent o acțiune comună cu parlamentarul Dîrzu – (un proiect de lege inițiat de cei doi pentru prima întăbulare a terenurilor , care a și primit un aviz favorabil de la Comisia parlamentară de economie – promisiune din campania electorală). La nivelul Consiliului Județean am îneles că există o colaborare bună cu primarii PSD. La nivelul lonsiliului local știți ce s-a întâmlat. Avem locuri unde puteam colabora și locuri unde colaborarea scârțâie, și scârțâie rău. Atâta timp cât încercâm să fim onești și să ne respectăm, lucrurile merg bine. Însă, în momentul în care încerci să fii altcineva decât ești, una declari și alta faci”, a precizat senatorul PNl de Alba.

Florin Roman a fost cel mai vehement dintre liberali în ceea ce îi privește pe Ioan Dîrzu și Ovidiu Jidveian. Pentru afirmațiile președintelui PSD, legate de faptul că partidul pe care îl conduce este cel căruia i se datorează înființarea la Alba Iulia a Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru și a OIR POSDRU, Roman la numit pe Dîrzu Pinochio politicii albaiuliene. Liberalul a declarat că cele două instituții amintite au fost făcute în timp ce PSD se afla în opoziție și că, în consecință, liderul social-democrat nu mai poate fi luat în seamă și trebuie ignorat.

Pentru a-și susține afirmațiile, liberalul a oferit un alt exemplu, pe care a catalogat-o o nouă năzbâtie a deputatului Ioan Dârzu. Acesta ar fi declarat recent că face demersuri la Guvern, ca primăriile să poată accesa credite de la trezorerii, cu o dobândă avantajoasă, pentru plata arieratelor. Doar că, la momentul la care deputatul făcea aceste declarații, o Ordonanță de Guvern, în acest sens, era adoptată de 7 zile.

Legat de subiectul adoptării în CL Alba Iulia, a proiectului de hotărâre privind majorarea tarifelor pentru transportul local, despre care am mai scris și în alte articole, Florin Roman a declarat următoarele:

„Nu înțeleg cum ieși în conferință de presă la ora 13.00 și spui că nu vei vota proiectul de hotărâre cu majorarea biletelor și cu subvențiile pentru STP, argumentat, că nu vrei să contribui la jaful public, și peste doar două ore să te reevaluezi și să îți dai seama că ai greșit. Mi se pare că domnul avocat Jidveian a făcut o afirmație foarte gravă când a spus că „este un contract păgubos” cel pentru transportul local. Atunci, înseamnă că acesta trebuie denunțat civil și penal. Cei care au votat pentru un contract păgubos vor trebui, mai devreme sau mai târziu, să răspundă pentru acțiunile lor. Se poate cere renegocierea contractului sau întreruperea lui. Votul domnilor Jidveian și Crișan au rupt USL-ul în Consiliul Local Alba Iulia. Din punctul meu de vedere, în Consiliul Local nu mai există niciun fel de USL”.

Consilierul Rareș Buglea și-a început declarația împăciuitor și a terminat-o acuzator:

„Transmit îndemnul către colegii consilieri locali din USL, mai precis către liderul acestora, avocatul Ovidiu Jidveian, să reluăm practica de a ne întâlni cu toții înainte de ședințele de consiliu local și să ne spunem punctele de vedere, pentru că ne trezim acolo că unii ne bulversează. I-am văzut și pe colegii din PSD că nu știu în ce direcție să voteze: anti, atunci când li se pare că cei de la putere o iau razna sau să își urmeze liderul de formațiune și să voteze cu Puterea, chiar dacă acest lucru este în detrimentul cetățenilor.

Pentru asta mă văd nevoit să refacem ABC-ul opoziției. Noi aici la Alba Iulia avem un rol foarte clar din opoziție, nu de a bloca proiecte pentru municipiu ci de a exercita un control pentru ca cei de la putere să nu cumva să o ia razna și să facă abuzuri așa cum sunt tentati să facă. În momentul de față avem cu transportul public o cheltuială echivalentă pentru tranportul fiecărui cetățean cu taxiul. Votul surpriză din partea colegului Jidveian apare de fiecare dată la proiecte foarte importante și valoroase. De exemplu contractul cu Grup Corint și costisitorul proiect al transportului public cu STP. La nivelul Consiliului Local, USL nu funcționează pentru că sunt colegi care nu înțeleg să facă Opoziție.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Obiectivele lăsate în paragină de întreprinderile de stat pot fi preluate de administrațiile locale”. Legea, adoptată în Senat

Publicat

în

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Obiectivele lăsate în paragină de întreprinderile de stat pot fi preluate de administrațiile locale”. Legea, adoptată în Senat

Senatul a adoptat ieri o nouă lege care vine în sprijinul administrațiilor locale, permițându-le să preia terenuri și clădiri din patrimoniul regiilor de stat și al societăților comerciale cu capital majoritar sau integral de stat, care nu mai sunt utilizate de către acestea pentru realizarea obiectului lor de activitate.

Sunt numeroase cazuri de acest gen în țară, inclusiv în județul Alba, în care blocuri, stadioane, hale sau terenuri sunt lăsate în paragină de ani de zile, insalubre și degradate, dar nu pot fi reabilitate și utilizate din cauză că societățile comerciale nu mai au nevoie de ele și nici nu au resurse să investească în ele, iar administrațiile locale, deși ar avea nevoie de ele, nu le pot prelua din cauza birocrației și a cadrului legal incomplet și alambicat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Plecând de la aceste necesități ale administrațiilor locale, dar și ale regiilor de stat și ale societăților comerciale cu capital majoritar sau integral de stat, am inițiat acest proiect de lege, tocmai pentru a ajuta comunitățile locale să preia obiectivele în cauză, la valoarea lor de inventar actualizată. Plătind această valoare de inventar actualizată se rezolvă și problema contabilicească a transferului acestor bunuri, care a constituit, până acum, principalul obstacol în calea realizării acestor transferuri. Soluția este una echitabilă și favorabilă pentru ambele părți, deoarece societățile scapă de niște active care le generează doar pierderi, iar administrațiile locale pot transforma aceste imobile în obiective folositoare pentru comunitate, mai ales că acum au numeroase oportunități de accesare a fondurilor europene și pot realiza proiecte importante de regenerare a acestor obiective și de repunere a lor în circuitul comunitar. Astfel, transferând de la stat la stat aceste obiective le putem transforma din ruine abandonate în obiective de interes pentru comunitate, folositoare cetățenilor.

Le mulțumesc pe această cale colegilor de la Ministerul Finanțelor și colegilor mei senatori din Comisia de Administrație Publică și din Comisia Juridică, cu care am dezbătut ieri îndelung acest proiect de lege și i-am adus amendamente importante, care au permis adoptarea sa de către plen și realizarea unei legi utile și deplin operabile.

Sorin Ioan BUMB,

Senator PNL de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD Alba: Situația de la Spitalul Municipal Aiud putea fi soluționată de către conducerea unității medicale și a primăriei!

Publicat

în

PSD Alba: Situația de la Spitalul Municipal Aiud putea fi soluționată de către conducerea unității medicale și a primăriei!

Conducerea Primăriei Aiud și a unității medicale sunt responsabile de situația creată la Spitalul Municipal unde 67 de cadre medicale, angajate pe perioada pandemiei, riscă să rămână fără locul de muncă, în 6 iunie, după expirarea contractelor.

”Întreaga vină e a primăriei Aiud care, alături de conducerea unității medicale, nu a acționat pentru binele pacienților si pentru creșterea calității serviciilor medicale. Managerul spitalului trebuia să constituie o nouă organigramă, să organizeze examene pentru aceste posturi, să angajeze inclusiv medici, să presteze servicii medicale pentru populație, să le dezvolte, iar apoi să solicite bani, conform prevederilor legale, Casei Județene de Asigurări de Sănătate, aflate în subordinea Casei Naționale de Asigurări Sănătate”, a transmis senatorul Călin Matieș, în urma unei discuții cu angajați ai spitalului, dar și cu prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Doar pe durata pandemiei, Spitalul Municipal a primit de la Ministerul Sănătății circa 4 milioane de euro pentru proiecte de investiții. De asemenea, toate cheltuielile efectuate au fost decontate și toate necesitățile financiare au fost acoperite integral.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Ministerul Sănătății a creat cadrul legal pentru ca personalul medical angajat în pandemie să fie păstrat în sistem, iar în Parlament există un proiect de lege prin care acești angajați să poată lucra, în continuare, prin contracte de muncă fără durată limitată. De asemenea, trebuie respectate toate prevederile legale privind ocuparea posturilor. Cadrele medicale de la Aiud și-au demonstrat utilitatea și au făcut mari eforturi pentru tratarea oamenilor din tot județul Alba. A fost rândul conducerii unității medicale și a primăriei, în subordinea căreia se află spitalul, să continue demersurile legale pentru menținerea lor în activitate”, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Trebuie precizat faptul că Ministerul Sănătății nu are atribuții în plata salariilor angajaților de la Spitalul Municipal Aiud.

Nu exista risc privind apariția unui deficit bugetar dacă strategia spitalului era de dezvoltare a serviciilor medicale.

Dezvoltarea activității spitalului și, implicit, creșterea valorii contractului cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Alba înseamnă acoperirea din propriile surse a oricărui posibil deficit bugetar. Mai mult, doar din luna octombrie 2022 decontarea sumelor prevăzute în contractul cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Alba se va face exclusiv corespunzător serviciilor raportate și nu în baza cheltuielilor efective, așa cum este cazul acum și cum a fost cazul în ultimii 2 ani, pe perioada pandemiei.

La Spitalul Municipal Aiud există deficit de personal chiar și în condițiile angajării celor 67 de cadre medicale cărora le expiră contractul de muncă în 6 iunie. Astfel, spitalul are mare nevoie de acești angajați.

Toate celelalte unități  sanitare din județ au organizat examene pentru angajații din timpul pandemiei și au reușit să gestioneze situația corespunzător.

Probleme și proteste sunt doar la Aiud, exclusiv din cauza factorilor locali de decizie care nu au gestionat situația corespunzător!

Organizația județeană a PSD Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

În acest weekend a avut loc o întâlnire a membrilor USR la malul Mării Negre, unde au fost prezenți parlamentari, primari, președinți de filiale județene și aleși locali.

„Concluzia acestei întâlniri este una clară: vom continua lupta și nu o să renunțăm, chiar dacă ne luptăm cu un guvern format din PNL și PSD. Am intrat în politică cu scopul de a schimba România, de a reforma instituțiile statului și de a apăra interesele cetățeanului când vine vorba de risipa banului public.

Elit - Gustul Desăvârșit

Politica este un maraton, am plecat în 2016 o mâna de oameni, iar acum suntem prezenți în toată țara, avem primari care guvernează local și o fac foarte bine. Primarii USR au de guvernat local pentru aproximativ 1,7 milioane de români și au datoria de a face o comunitate mai bună pentru aceștia. Putem vorbi de rezultate vizibile în aceste administrații, primăriile sunt deschise cetățenilor, banul public este cheltuit responsabil și transparent, se urmăresc investițiile pentru îmbunătățirea vieții cetățeanului și nu pentru firmele de partid.

În 2020 am reușit să ne dublăm numărul de parlamentari USR și acest lucru ne obligă să sesizăm derapajele coaliției sărăciei formate din PNL și PSD. Totodată, avem datoria de a lupta ca pensiile speciale să fie eliminate, chiar dacă PSD și PNL se opun acestui lucru.

În 2024, USR va fi o adevarată forță politică liberală, reformatoare și proeuropeană!

USR va continua lupta!”, declară deputatul USR de Alba, Beniamin Todosiu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare