Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| La viitoarele Băi Sărate de la Ocna Mureș au început probele tehnologice: Când se estimează că vom putea face baie la Complexul Balnear

FURDUI Alexandru

Publicat

în

La viitoarele Băi Sărate de la Ocna Mureș au început probele tehnologice: Când se estimează că vom putea face baie la Complexul Balnear

Complexul Balnear de la Ocna Mureș este la ultima etapă înainte de a-și deschide porțile pentru toți cetățenii județului Alba, dar și pentru turiștii veniți la tratament sau în vacanță. La această oră au început probele tehnologice, apoi vor urma obținerea avizelor de la DSP și ISU și, în ultima fază, angajarea personalului care va deservi Complexul.

„Suntem în faza probelor tehnologice, astăzi au început și trebuie să funcționeze 72 de ore toate sistemele de filtrare și de pompare. Se verifică tot ce înseamnă automatizare și instalații. Dacă totul este funcțional putem trece la faza următoare, la recepție. Dacă vineri probele tehnologice sunt ok, săptămâna viitoare vom începe recepția”, a declarat pentru ziarulunirea.ro, primarul orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler.

YouTube video

Băile beneficiază de mai multe cabinete medicale și de vestiare pentru medici, asistente. La bazinul mic de saramură, salinitatea va fi aproape de saturație și o temperatură mai mare, iar pentru cei care vor veni la tratament există și cameră cu băi galvanice, impachetări cu parafină și cu nămol.

Când se estimează deschiderea Complexului

„Probele tehnologice la aparatura medicală se vor face când vom angaja personal, eu sper ca până vine iarna să-i dăm drumul. Detaliile mărunte necesită mai mult timp decât construcția în sine, însă credem că totul va merge bine”, a mai spus Silviu Vințeler pentru ziarulunirea.ro.

YouTube video

Atracția principală sunt cele două bazine mari, unul cu apă dulce, unul cu apă sărată și o temperatură a apei între 28 și 30 de grade. Bazinele sunt impresionante, cel cu apă dulce având o suprafață de 25 pe 25 de metri, iar cel cu apă sărată de 15 pe 25 de metri.

„Saramura are o concentrație foarte mare, astfel încât va trebui să facem curățarea mecanică și să adăugam apă dulce, deoarece aici salinitatea nu va decât 250, 260 maximum”, ne-a explicat edilul orașului.

Cand vor începe angajările

„Societatea este deja constituită, va trebui să facem recepția și să mutăm sediul aici. Va trebui să scoatem autorizațiile de la DSP, ISU și probabil dacă dacă totul este în regulă vom da drumul la concursuri într-o săptâmână, maxim două. Vom începe cu 35 de angajați urmând să creștem până la 50 aproximativ”, a transmis primarul Vințeler.

Turiștii și localnicii sunt așteptați să se bucure de o gamă largă de facilități oferite de Baza de Tratament și Agrement, odată ce aceasta va fi deschisă. Complexul din Alba se întinde pe mai bine de șase mii de metri pătrați, are mai multe bazine, dar și săli de tratament și cabinete pentru recuperare.

În vremuri demult apuse, staţiunea de pe malul Mureşului atrăgea mii de turişti din toată țara. Acum, la doi ani de când au început lucrările de renovare, complexul este pe punctul de a-și revendica gloria. Dezvoltarea turismului balnear în zona Ocna Mureş va contribui la generarea unor beneficii durabile pentru comunitățile locale, va asigura o diversificare a surselor de venit pentru actorii locali și va oferi premisele necesare creării unui sector economic viabil și sustenabil. Susținerea și stimularea activității de turism la nivel județean și local urmărește în esenţă crearea unui număr substanțial de locuri de muncă, acestea putând contribui la bunăstarea economică a locuitorilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea