VIDEO: La Alba Iulia, ministrul de Externe Titus Corlăţean explică de ce e mândru că este român

Paul Voicu - Primar 2020

Vineri, 23 mai, a ajuns la Alba Iulia și tânărul ministru de Externe, Titus Corlăţean. În primul și în primul rând, acesta a transmis românilor, în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul PSD Alba, să iasă la urne duminică și să voteze. Apoi le-a recomandat să voteze lista social-democraților, “mândri că sunt români”.

ministrul Titus Corlateanu la PSD Alba Iulia (2)Titus Corlăţean a acceptat să facă un scurt exercițiu de patriotism, respectiv, să răspundă sincer la întrebarea:  De ce e mândru că este român?

ELIT

În condițiile în care mândia de a aparține unui popor, cu alte cuvinte sentimentul de patriotism, reprezintă o dimensiune emoțională și spirituală superioară, domnia sa a oferit un răspuns “politically correct”, puțin impersonal fiind totuși vorba de o trăire profund subiectivă. Este greu și riscant însă, uneori, să ieșim din rolurile sociale, politice și să traducem  în cuvinte, natural, ceea ce simțim.

Ministru de Externe al României, Titus Corlăţean: “Avem toate motivele să fim mândri că suntem, pt că suntem o națiune care a rezistat în tot ciclul ăsta de istorie complicată, într-o regiune complicată, la intersecția a trei imperii. Am rezistat ca și creștini și ca națiune română. Nu ne-am înclinat și nu am îngenuncheat niciodată.

Mihail David - 2020

“Suntem o națiune care face parte din cultura europeană și contribuim la cultura europeeană, suntem o națiune inventivă, cu resurse umane pregătite. Nu avem nici cel mai mic motiv să ne fie rușine, să avem complexe de inferioritate. Ceea ce avem de făcut este să fim mai organizați, dacă se poate, mai uniți și să ajungem acolo unde ne este locul, în prima linie în Uniunea Europeeană (…)

Reporter: Un motiv mai persoanl, care ține strict de dumneavoastră, ca cetățean?

Ministru de Externe al României, Titus Corlăţean: „De 20 de ani fac politică externă. De la simplu începător, diplomat, prin concurs intrat în Ministerul de Externe ca referent relații 2, cu gradul de atașat luat prin concurs regulamentardupă doi ani, am fost primul pe listă, și tot așa. După aia în politică, cunosc atât de bine, datorită contactelor pe care le-am avut în toți anii aceștia, și la nivel europen și în celelate zone, prin comparație cantitativă și calitativă mai ales, vă spun, v-aș putea povesti foarte multe, că nu avem nici un motiv, nici de rușine, nici de complex de inferioritate. Și se vede acum, în discuțiile pe care le avem în Uniunea Europeeană și NATO, pe o temă atât de sensibilă și dramatică, legată Ucraina, de acțiunea ilegală agresivă a Federației Ruse legată de Republica Moldova, vocea României contează atât de mult. Cum, foarte mulți români nu ar butea să bănuiască. Vocea României este cea care dă direcția în momentul de față în ceea ce privește Republica Moldova.

Urmărește integral răspunsul ministrului de Externe în videoclipul de mai jos!

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

2 Comentarii

mandru ca e pesedist! 24 mai 2014 at 13:17

Dupa Corlatean si colegii lui de partid,judecand dupa preamultele lor afise si lozinci mincinoase, oamenii acestei tari s-au nascut mai intai psd-isti, apoi romani. Cat priveste diplomatia, ar trebui sa ne spuna Corlateanul cum a incercat acum o luna, in avionul cu care venea de la Vilnius, sa-i bage soparla emisarului american(V. Nuland) cum ca Basescu face si drege sa particiupe la al treilea mandat de presedinte. Poate,poate le-o mai scadea simpatia americanilor pt presedinte. Rusinica, Corlatene!..

Simona Ionescu 24 mai 2014 at 19:04

Duminica, la alegerile europarlamentare, votez pentru ca năravurile comuniste să poarte cătușe !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...