Rămâi conectat

Curier Județean

VIDEO: Încep lucrările de reabilitare și extindere a rețelelor de apă și apă uzată în localitățile Pâclișa și Țelna. Contract în valoare de peste 22 de milioane de lei semnat de Apa CTTA Alba cu Asocierea Hidroconstrucția SA – Electroechipament SRL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La sediul SC Apa CTTA Alba s-a semnat, luni, contractul pentru lucrările de reabilitare și extindere a rețelelor de apă și apă uzată în localitățile Pâclișa și Țelna. Alături de conducerea societății de apă și reprezentanții constructorilor, la întâlnire au fost prezenți președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

Lucrările la rețeaua de apă din cele două localități fac parte din Proiectul Regional „Reabilitarea si extinderea sistemelor de apa si apa uzata in judetul Alba, 2014-2020”. Contractul în valoare 22.192.336,59 lei, fără TVA, are o durata de execuție de 24 luni de la data ordinului de incepere, plus 36 luni perioada de notificare a defectelor.

Contractul „ab3-cl4. Extindere și reabilitare rețele de apă și apă uzată în aglomerarea Alba Iulia, localitatea Pâclișa și extindere rețele de apă și apă uzată în aglomerarea Ighiu, localitatea Țelna”, a fost câștigat, în urma licitației, de Asocierea Hidroconstrucția S.A. – Electroechipament SRL.  Directorul SC Apa CTTA Alba, Ștefan Bardan, a subliniat faptul că a fost o licitație care s-a încadrat în grafic, deoarece nu au fost contestații (așa cum se întâmplă de obicei).

YouTube video

”În ultima perioadă am reușit, cu Hisroconstrucție, să avem în jurl de 1.000 de kilometri de aducțiuni de făcurt și mă bucur că și Ardealul a început să evalueze și să scoată lucrările. Sperăm să fim la fel, sau poate chiar mai buni decâte în celelalte contracte, pe care le-am încheiat la termen în Alba Iulia și în celelalte proiecte pe fonduri europene (…)”, a declarat directorul Hidroconstrucția SA Sebeș, Dorel Peciu Florianu:

YouTube video

”Ne bucurăm că vin din nou ceva bani în județul Alba. Începe un proiect foarte important pentru județ, care rezolvă multe dintre problemele existente (…), a declarat președintele CJ Alba, Ion Dumitrel:

YouTube video

”(…) Lucrarea nu este simplă. Sunt doi constructori acolo care trebuie să se ”îngăduie”, dar nu va fi nicio problemă, pentru că au mai lucrat împreună. Mă bucur că în momentul în care vor fi instalate țevile se poate veni cu asfaltul”, a explicat primarul Mircea Hava referindu-se la partea de lucrări din Pâclișa unde se desfășoară și un proiect de reabilitare a drumurilor:

YouTube video

În cadrul contractului se vor executa lucrări de reabilitare si extindere a retelelor de apa si apa uzata in aglomerarea Alba Iulia, localitatea Paclișa și extindere retele de apa si apa uzata in aglomerarea Ighiu, localitatea Telna, astfel:

Localitatea Paclisa.

— extinderea retelelor de distributie cu apa potabila – cca. 2,8 km,
— reabilitarea retelelor de distributie cu apa potabila – cca. 1,9 km,
— construire statie de ridicare presiune apa – 1 buc.
— extinderea retelelor de canalizare – cca. 7,5 km,
— construire statii de pompare ape uzate – 7 buc,
— construire conducte de refulare apa uzata – cca. 3,4 km

Localitatea Telna.

— extinderea retelelor de distributie cu apa potabila (noi) – cca.7,9 km.
— extinderea retelelor de canalizare – cca. 4,1 km,
— construire statii de pompare ape uzate – cca.7 buc,
— construire conducte de refulare apa uzata – cca. 0,8 km.

Sursele de finanțare și valorile fiecărei surse, din cadrul acestui contract sunt:

– finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană prin Fondul de Coeziune în valoare de 16.872.833,51 lei, fără TVA,
– bugetul de stat în valoare de 2.581.190,67 lei, fără TVA,
– bugetul local în valoare de 397.020,90 lei, fără TVA, şi
– contribuţia societații Apa CTTA SA ALBA în valoare de 2.341.291,51 lei, fără TVA.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea