Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| GREVA de la Uzina Mecanică și Fabrica de Arme din Cugir „a ajuns” și la București: Un secretar de stat va vizita județul nostru, pentru soluționarea nemulțumirilor angajaților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

GREVA de la Uzina Mecanică și Fabrica de Arme din Cugir „a ajuns” și la București: Un secretar de stat va vizita județul nostru, pentru soluționarea nemulțumirilor angajaților

Greva masivă care s-a petrecut în aceste ultime zile la Uzina Mecanică și Fabrica de Arme din Cugir a stârnit, până la urmă, o reacție și de la București.

Prefectul județului Alba, Nicolae Albu, a transmis, pentru ziarulunirea.ro, că un secretar de stat din cadrul Ministerului Economiei va urma să viziteze județul nostru, în vederea unor eforturi de rezolvare a grevei generale, organizată de muncitorii nemulțumiți.

Muncitorii din industria de apărare de la Cugir sunt nemulțumiți de perioada de timeout de două săptămâni solicitată de conducere.

Aceștia spun că nu înteleg de ce e nevoie de atâta timp pentru soluționarea cererilor oamenilor și spun că vor protesta în continuare.

„Domnul director ne-a spus să începem lucrul și să așteptăm perioada de negocieri de două spătâmâni. I-am răspuns să ne dea banii, că 6.5% nu sunt bani.

CITEȘTE ȘI: MARȘ în semn de protest la Cugir: Angajații Uzinei Mecanice și a Fabricii de Arme continuă GREVA pentru condiții de muncă mai bune

Oamenii sunt uniți cu cei de la mecanică 1 și protestăm în continuare până ni se aprobă salariile, pentru că acestea nu sunt salarii cu care putem trăi. Dacă este nevoie o să stam o lună de zile pentru că nu ne permitem să plătim datoriile.

Facturile nu așteaptă două săptămâni, oamenii sunt hotărâți să continue acest protest pentru că sunt nemulțumiți de perioada asta de timeout de două săptămâni”, au spus două angajate ale fabricii.

CITEȘTE ȘI: Ce REVENDICĂRI au angajații Uzinei Mecanice și a Fabricii de Arme din Cugir care au PROTESTAT astăzi: O masă caldă și vouchere de vacanță, în listă

Astăzi este a treia zi în care oamenii de la Uzina Mecanică au ieşit în afara fabricii, nemulţumiţi de salarii şi condiţiile de muncă. De data aceasta, s-au reunit într-un protest comun cu colegii lor de la Fabrica de Arme. În cursul zilei de luni au avut loc discuţii între reprezentanții muncitorilor și membrii consiliului de administraţie, care au propus doar o majorare cu 6,5% a salarilor, cu mult mai putin decât au cerut oamenii, care doresc o creştere cu 30%.

Un muncitor de la Cugir, chiar și cu zeci de ani de muncă, câștigă mai puțin de 1.800 de lei pe lună, bani în mână. Există însă și salarii mici, de fapt majoritatea sunt plătiți cu minimul pe economie.

Ieri, începând cu ora 11:00, au avut loc discuții cu consiliul de administrație pentru ca problemele angajaților să fie rezolvate. Negocierile nu s-ai încheiat într-un mod favorabil pentru angajați, aceștia începând să scandeze „grevă generală”. Se pare că oamenii ar fi primit o majorare de doar 6.5 procente. Negocierile ar fi eșuat pe moment, conducerea cerând un nou termen, pe data de 25 februarie, pentru soluționarea cerințelor angajaților.

Muncitorii acuză faptul că revendicările acestora, exprimate în timpul acțiunii de protest de săptămâna trecută, nu au fost adresate, anume:

  • Creșteri salariale cu 30%
  • Condiții de muncă
  • Acordarea sporurilor de toxicitate și condiții grele
  • Voucherele de vacanță să fie acordate în luna Martie
  • Acordarea unei mese calde
  • Asigurări medicale plătite de către angajator

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea