Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| GREVA de la Uzina Mecanică și Fabrica de Arme din Cugir „a ajuns” și la București: Un secretar de stat va vizita județul nostru, pentru soluționarea nemulțumirilor angajaților

Publicat

în

GREVA de la Uzina Mecanică și Fabrica de Arme din Cugir „a ajuns” și la București: Un secretar de stat va vizita județul nostru, pentru soluționarea nemulțumirilor angajaților

Greva masivă care s-a petrecut în aceste ultime zile la Uzina Mecanică și Fabrica de Arme din Cugir a stârnit, până la urmă, o reacție și de la București.

Prefectul județului Alba, Nicolae Albu, a transmis, pentru ziarulunirea.ro, că un secretar de stat din cadrul Ministerului Economiei va urma să viziteze județul nostru, în vederea unor eforturi de rezolvare a grevei generale, organizată de muncitorii nemulțumiți.

Muncitorii din industria de apărare de la Cugir sunt nemulțumiți de perioada de timeout de două săptămâni solicitată de conducere.

Elit - Gustul Desăvârșit

Aceștia spun că nu înteleg de ce e nevoie de atâta timp pentru soluționarea cererilor oamenilor și spun că vor protesta în continuare.

„Domnul director ne-a spus să începem lucrul și să așteptăm perioada de negocieri de două spătâmâni. I-am răspuns să ne dea banii, că 6.5% nu sunt bani.

CITEȘTE ȘI: MARȘ în semn de protest la Cugir: Angajații Uzinei Mecanice și a Fabricii de Arme continuă GREVA pentru condiții de muncă mai bune

Oamenii sunt uniți cu cei de la mecanică 1 și protestăm în continuare până ni se aprobă salariile, pentru că acestea nu sunt salarii cu care putem trăi. Dacă este nevoie o să stam o lună de zile pentru că nu ne permitem să plătim datoriile.

Facturile nu așteaptă două săptămâni, oamenii sunt hotărâți să continue acest protest pentru că sunt nemulțumiți de perioada asta de timeout de două săptămâni”, au spus două angajate ale fabricii.

CITEȘTE ȘI: Ce REVENDICĂRI au angajații Uzinei Mecanice și a Fabricii de Arme din Cugir care au PROTESTAT astăzi: O masă caldă și vouchere de vacanță, în listă

Astăzi este a treia zi în care oamenii de la Uzina Mecanică au ieşit în afara fabricii, nemulţumiţi de salarii şi condiţiile de muncă. De data aceasta, s-au reunit într-un protest comun cu colegii lor de la Fabrica de Arme. În cursul zilei de luni au avut loc discuţii între reprezentanții muncitorilor și membrii consiliului de administraţie, care au propus doar o majorare cu 6,5% a salarilor, cu mult mai putin decât au cerut oamenii, care doresc o creştere cu 30%.

Un muncitor de la Cugir, chiar și cu zeci de ani de muncă, câștigă mai puțin de 1.800 de lei pe lună, bani în mână. Există însă și salarii mici, de fapt majoritatea sunt plătiți cu minimul pe economie.

Ieri, începând cu ora 11:00, au avut loc discuții cu consiliul de administrație pentru ca problemele angajaților să fie rezolvate. Negocierile nu s-ai încheiat într-un mod favorabil pentru angajați, aceștia începând să scandeze „grevă generală”. Se pare că oamenii ar fi primit o majorare de doar 6.5 procente. Negocierile ar fi eșuat pe moment, conducerea cerând un nou termen, pe data de 25 februarie, pentru soluționarea cerințelor angajaților.

Muncitorii acuză faptul că revendicările acestora, exprimate în timpul acțiunii de protest de săptămâna trecută, nu au fost adresate, anume:

  • Creșteri salariale cu 30%
  • Condiții de muncă
  • Acordarea sporurilor de toxicitate și condiții grele
  • Voucherele de vacanță să fie acordate în luna Martie
  • Acordarea unei mese calde
  • Asigurări medicale plătite de către angajator

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

28 – 29 mai. Zilele Muzicale Carl Filtsch la Catedrala „Sfântul Mihail” din Alba Iulia: Eveniment dedicat celebrului pianist originar din Sebeş. PROGRAM

Publicat

în

28 – 29 mai. Zilele Muzicale Carl Filtsch la Catedrala „Sfântul Mihail” din Alba Iulia: Eveniment dedicat celebrului pianist originar din Sebeş. PROGRAM

Centrul de Cultură “Augustin Bena”, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Alba, organizează în zilele de 28 și 29 mai 2022, la Catedrala Romano Catolică „Sfântul Mihail” din Alba Iulia, proiectul cultural-artistic: Zilele Muzicale Carl Filtsch, un eveniment dedicat celebrului pianist originar din Sebeş, considerat o personalitate importantă a muzicii romantice din secolul al XIX-lea, elevul preferat al lui Frederic Chopin.

„Carl Filtsch (28 mai 1830, Sebeş – 11 mai 1845, Veneţia) este considerat o personalitate a muzicii romantice a veacului al XIX-lea. A început cursurile de pian la vârsta de trei ani, primul îndrumător fiind chiar tatăl său, Joseph Filtsch, pastor evanghelic în Sebeşul săsesc. Pentru fructificarea talentului său muzical, a fost dus în 1837 la Viena, unde a fost prezentat Curţii Imperiale. Astfel a ajuns să fie coleg de educaţie muzicală şi tovarăş de joacă al viitorului împărat Franz Joseph.

Elit - Gustul Desăvârșit

De la cea mai fragedă vârstă, Carl Filtsch a dovedit o predispoziţie genială pentru muzică ajungând să fie elevul preferat al lui Frederic Chopin, care s-a preocupat cu o atenţie aparte de evoluţia lui pianistică.

În decembrie 1842 a ajuns să fie elevul preferat al lui Frederic Chopin, la Paris. Pentru o vreme, Franz Liszt l-a suplinit pe Chopin, fiindu-i de asemenea maestru lui Carl Filtsch. De la el ne-a rămas următoarea frază: “Dacă micuţul acesta va începe să călătorească, va trebui să-mi închid prăvălia”.

La vârsta de numai 12 ani a ajuns să susţină concerte la Viena, Paris şi Londra unde a fost aclamat şi sărbătorit cu entuziasm.

Cele 25 de compoziţii ale lui Carl Filtsch nu au fost descoperite decât în anul 1960, iar acum, parte dintre ele, sunt readuse la viaţă în cadrul evenimentelor organizate. Povestea tânărului pianist este tragică deoarece se îmbolnăveşte de tuberculoză şi medicii i-au prescris băi de mare în Veneţia. După o scurtă îmbunătăţire a stării sănătăţii sale, Carl Filtsch a fost răpus de acea boală incurabilă, în plină tinereţe, la vârsta de numai 15 ani. Monumentul său funerar, dăltuit în marmură, se găseşte la cimitirul San Michele din Veneţia”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Caz MACABRU în Alba: Bărbat găsit decedat în mașină, în zona Vinț

Publicat

în

Caz MACABRU în Alba: Bărbat găsit decedat în mașină, în zona Vinț

Un incident macabru a avut loc astăzi, 19 mai, în zona Vinț din judetul Alba. Un bărbat a fost găsit decedat într-un autoturism.

Potrivit informațiilor transmise de reprezentanții IPJ Alba, un bărbat a fost găsit decedat într-o masina. De asemenea, potrivit sursei citate, este foarte probabil ca și decesul să fi survenit din cauze medicale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Vom reveni cu detalii suplimentare pe măsură ce autoritățile vor identifica împrejurările ce au condus la moartea bărbatului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Podul de la Valea Galbenă, „măturat” de inundațiile care au avut loc la Arieșeni, a fost refăcut în totalitate. Anunțul vicepreședintelui CJ Alba, Marius Hațegan

Publicat

în

FOTO| Podul de la Valea Galbenă, „măturat” de inundațiile care au avut loc la Arieșeni, a fost refăcut în totalitate. Anunțul vicepreședintelui CJ Alba, Marius Hațegan

Podul de la Valea Galbenă, „măturat” de inundațiile care au avut loc la Arieșeni, a fost refăcut în totalitate, anunță vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan.

„Legătura strânsă și eficientă dintre Consiliul Județean și primăriile din Alba continuă să funcționeze în beneficiul cetățenilor plătitori de taxe.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mă bucur să anunț că podul de la Valea Galbenă, „măturat”, la propriu, de inundațiile care au avut loc la Arieșeni, a fost refăcut în totalitate.

Noua construcție vine în sprijinul oamenilor din zonă, a celor care tranzitează acest drum și, categoric, fără rabat la standardele de siguranță și calitate.

Cu toții am fost martori, de-a lungul timpului, la distrugerile uriașe provocate de dezastrele naturale. Însă, ca să folosesc o vorbă din popor, Dumnezeu nu ne dă mai mult decât putem duce. Și, zic eu, mai mult decât ne dorim să ajutăm oamenii aflați în impas.

Vreau să felicit autoritățile locale din Arieșeni pentru felul în care colaborează cu noi, cei din cadrul CJ, și dau asigurări locuitorilor din Alba că fiecare comunitate din județ ne este la fel de dragă și importantă. Fiindcă, cetățenii sunt angajatorii noștri, ai celor din instituții. Niciodată, invers!”, a transmis Marius Hațegan, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare