Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO. Elevii Colegiului ”HCC” din Alba Iulia, câștigători ai concursului de robotică, mai aproape de visul american. Consiliul local finanțează o parte din cheltuielile cu cazarea și deplasarea în SUA

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Local din Alba Iulia finanțează biletele de avion și cazarea pentru 12 din cei 18 elevi și profesori ai Colegiului Național ”HCC” din Alba Iulia, care s-au calificat la Campionatul Mondial de Robotică, ce are loc în 22 aprilie, în SUA, Detroit.

YouTube video

Consilierii locali din Alba Iulia au aprobat în unanimitate în ședința extraordinară de vineri o rectificare bugetată, respectiv alocarea sumei de 66.200 de lei pentru echipa câștigătoare a marelui premiu la concursul FIRST Tech Challenge Romania.

Unul dintre profesorii mentori ai elevilor, Sebastian Onac, a declarat, pentru ziarulunirea.ro, că suma aprobată reprezintă biletele de avion și cazarea pentru 12 dintre elevi și profesori, echipa fiind formată din 18 persoane. Organizatorii suportă cheltuielile pentru șase membri ai echipei.

Roboţelul este coordonat cu ajutorul unui telefon mobil, fiind capabil să execute mai multe sarcini. Creierul acestuia este un alt telefon mobil şi poate fi ghidat de la distanţă prin intermediul unei reţele de Wi-Fi.

Roboţelul circulă pe roţi, iar în partea din faţă i-au fost montate ”mânuţe” cu ajutorul cărora poate ridica obiecte de mici dimensiuni. De asemenea, este capabil să interpreteze imagini, pe care le scanează cu camera de filmat, iar în funcție de acestea execută sarcini diferite.

Elevii au câştigat marele pentru modul în care au proiectat, construit şi programat roboţelul.

Echipa XEO a Colegiului din Alba Iulia cuprinde elevi ai claselor a 9-a, a 10-a şi a 11-a tocmai pentru asigurarea continuităţii proiectului şi predării ştafetei între generaţii. Alegerea coechipierilor şi a modalităţilor şi metodelor de evaluare pentru intrarea în echipă se face exclusiv de către membrii echipei de elevi, fără intervenţia profesorilor.

Echipa câştigătoare este formată din elevii: Alex Drăguş – driver, Mermezan Mihai – coach, Corpodean Darius – driver, David Bogan – mechanic, Cioancă Răzvan – mechanic, Denisa Florea – 3D modelling, Alexandra Jurca – 3d modelling. Şofrac Robert – programator, Claudiu Neamţu – programator, Pop Cristian – programator, Ionuţ Hada – programator, Ghişa Alexandru – assembly, Alex Leterna – grafician, Roxana Popeiu, Maria Antoanello Serafino, Mădălina Rusan. Profesorii lor sunt Carmen Palcu, Laura Mureşa şi Sebastian Onac.

”Pe vremea mea „roboții” se făceau din pachete de „țigări străine” și se puneau pe dulap, la admirat. Ma bucur că lucrurile, dar mai ales oamenii, au evoluat și că avem, la Alba Iulia, cea mai tare echipa de robotica adevărată din țară. Oi fi eu un tip analogic într-o lume super digitală, dar felicitările le merită fiecare dintre tinerii din trupa XEO de la HCC și profesorii care i-au pregătit!”, a scris primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, pe Facebook, în urmă cu câteva zile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea