Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO/ Deputat PNL Florin Roman: ”Nu îl vom lăsa pe Dragnea să incendieze și să distrugă România!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Acțiunile pe care PNL le va demara pentru blocarea proiectului de lege care va duce la ”oficializarea limbii maghiare în toate localitățile din România unde există 2% etnici maghiari și câteva inițiative legislative ale deputatilor liberali, au fost temele conferinței de presă susținute de deputatul de Alba, Florin Roman.

În legătură cu primul subiect, parlamentarul a declarat că partidul va lupta pe orice căi pentru a-l opri pe Dragnea ”să incendieze și să distrugă România”, în primul rând prin depunerea unei moțiuni de cenzură și apoi chiar prin proteste în stradă:

”Voi propune Partidului Național Liberal, la prima ședință a Biroului Executiv Naționalm, depunerea unei moțiuni de cenzură la adresa Guvernului Dragnea – Hunor pentru acest proiect de lege de modificare și completare a Legii 215 privind administrația publică locală. Așa cum știți și dumneavoastră, acest proiect de lege prevede o scădere a pragului, de la 20 la 10% pentru unitățile administrativ-teritoriale în care trăiesc diferite etnii, însă proiectul de lege, așa cum e contruit, are o formulare extrem de parșivă și de periculoasă, în sensul că se prevede și acea posibilitate de a fi introdus acest prag alternativ și în localitățile cu pondere semnificativă ceea ce înseamnă, de fap, și aici e bomba din acest proiect de lege, că pragul alternativ înseamnă, practic, oficializarea limbii maghiare în toate localitățile din România unde avem 2% etnici maghiari. De fapt aici este miza și bomba din acest proiect de lege. Va trebui să facem un front comun pentru a opri această lege antiromânească și antinațională în prag de Centenar. Nu e prost cine cere, e prost cine dă, în cazul acesta vorbim de Liviu Dragnea. Partidul Național Liberal va uza de toate căile constituționale pentru a bloca acest proiect de lege, chiar dacă se vrea pe furiș. Nu-l vom lăsa pe Dragnea să incendieze și să distrugă România! Practic această lege înseamnă federalizarea României cu puțin timp înainte de intrarea în anul Centenar. Suntem dispuși să organizăm acțiuni în stradă, îi chemăm pe români să ni se alăture în acest demers, să oprim această nebunie a unui om care a scăpat de sub control. Liviu Dragnea este preocupat doar să-și apere pielea, să nu intre în pușcărie și să se îmbogățească. Pentru a sta la Putere ar fi în stare să vândă orice, inclusiv oameni din familia lui și România. și-a pierdut total controlul! Fac apel către toți parlamentarii români de bună credință să reacționeze. Nu e o glumă, nu e o joacă, e un joc extrem de perfid, pentru fiecare concesie pe care o obține din partea gomnului Dragnea, Kelemen Hunor își finanțează Uniunea Democrată a Maghiarilor din România cu fonduri venite de la guvernul maghiar. Orice aviz, orice pas făcut în acest sens în Parlamentul României, înseamnă bani în plus pentru susținerea și finanțarea UDMR din partea guvernului de la Budapesta. Fac apel către oamenii de bună credință din PSD să-l trezească la viață pe Liviu Dragnea și să facă presiuni asupra domniei sale să înceteze cu această bombă, pentru că nimeni în țara asta nu-și poate juca viitorul politic mizând pe federalizarea României”, a declarat Florin Roman.

În cadrul conferinței de presă, deputatul PNL de Alba a mai prezentat o inițiativă legislativă a partidului, care se adresează sectorului privat și vizează acordarea salariilor 13 și 14 exclusiv angajaților din mediul privat – o măsură opțională care vine în sprijinul firmelor ce doresc să-și fidelizeze angajații, ”de a le oferi venituri suplimentare astfel încât aceștia să nu fie tentați să plece în mediul bugetar unde, urmare a legii salarizării s-a creat o discrepanță destul de serioasă între tot ceea ce înseamnă mediu privat și sectorul public de Stat”, după cum a explicat parlamentarul.

Acesta a mai precizat că a depus 4 proiecte de legi, două privind acțiunile la purtător ”care în vizează direct pe Liviu Dragnea”, unul privind interzicerea amplasării radarelor în zone ascunse și atragerea de drept a nulității contravențiilor constatate de pe utilitare dotate cu aparat radar aflate în această situație și un proiect privind obligația autorităților locale de a pavoaza toate arterele principale din toate localitățile românești, cu ocazia zilei de 1 Decembrie 2018.

Un alt proiect liberal prezentat de deputatul de Alba vizează măsuri ce vor fi luate astfel încât, după controalele efectuate la instituțiile publice, Curtea de Conturi să se pronunțe doar pe legalitate și nu pe oportunitate și să fie eliminat pericolul apariției unor abuzuri.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea