VIDEO/ Deputat PNL Florin Roman: ”Nu îl vom lăsa pe Dragnea să incendieze și să distrugă România!”

Paul Voicu - Primar 2020

Acțiunile pe care PNL le va demara pentru blocarea proiectului de lege care va duce la ”oficializarea limbii maghiare în toate localitățile din România unde există 2% etnici maghiari și câteva inițiative legislative ale deputatilor liberali, au fost temele conferinței de presă susținute de deputatul de Alba, Florin Roman.

ELIT

În legătură cu primul subiect, parlamentarul a declarat că partidul va lupta pe orice căi pentru a-l opri pe Dragnea ”să incendieze și să distrugă România”, în primul rând prin depunerea unei moțiuni de cenzură și apoi chiar prin proteste în stradă:

”Voi propune Partidului Național Liberal, la prima ședință a Biroului Executiv Naționalm, depunerea unei moțiuni de cenzură la adresa Guvernului Dragnea – Hunor pentru acest proiect de lege de modificare și completare a Legii 215 privind administrația publică locală. Așa cum știți și dumneavoastră, acest proiect de lege prevede o scădere a pragului, de la 20 la 10% pentru unitățile administrativ-teritoriale în care trăiesc diferite etnii, însă proiectul de lege, așa cum e contruit, are o formulare extrem de parșivă și de periculoasă, în sensul că se prevede și acea posibilitate de a fi introdus acest prag alternativ și în localitățile cu pondere semnificativă ceea ce înseamnă, de fap, și aici e bomba din acest proiect de lege, că pragul alternativ înseamnă, practic, oficializarea limbii maghiare în toate localitățile din România unde avem 2% etnici maghiari. De fapt aici este miza și bomba din acest proiect de lege. Va trebui să facem un front comun pentru a opri această lege antiromânească și antinațională în prag de Centenar. Nu e prost cine cere, e prost cine dă, în cazul acesta vorbim de Liviu Dragnea. Partidul Național Liberal va uza de toate căile constituționale pentru a bloca acest proiect de lege, chiar dacă se vrea pe furiș. Nu-l vom lăsa pe Dragnea să incendieze și să distrugă România! Practic această lege înseamnă federalizarea României cu puțin timp înainte de intrarea în anul Centenar. Suntem dispuși să organizăm acțiuni în stradă, îi chemăm pe români să ni se alăture în acest demers, să oprim această nebunie a unui om care a scăpat de sub control. Liviu Dragnea este preocupat doar să-și apere pielea, să nu intre în pușcărie și să se îmbogățească. Pentru a sta la Putere ar fi în stare să vândă orice, inclusiv oameni din familia lui și România. și-a pierdut total controlul! Fac apel către toți parlamentarii români de bună credință să reacționeze. Nu e o glumă, nu e o joacă, e un joc extrem de perfid, pentru fiecare concesie pe care o obține din partea gomnului Dragnea, Kelemen Hunor își finanțează Uniunea Democrată a Maghiarilor din România cu fonduri venite de la guvernul maghiar. Orice aviz, orice pas făcut în acest sens în Parlamentul României, înseamnă bani în plus pentru susținerea și finanțarea UDMR din partea guvernului de la Budapesta. Fac apel către oamenii de bună credință din PSD să-l trezească la viață pe Liviu Dragnea și să facă presiuni asupra domniei sale să înceteze cu această bombă, pentru că nimeni în țara asta nu-și poate juca viitorul politic mizând pe federalizarea României”, a declarat Florin Roman.

Mihail David - 2020

În cadrul conferinței de presă, deputatul PNL de Alba a mai prezentat o inițiativă legislativă a partidului, care se adresează sectorului privat și vizează acordarea salariilor 13 și 14 exclusiv angajaților din mediul privat – o măsură opțională care vine în sprijinul firmelor ce doresc să-și fidelizeze angajații, ”de a le oferi venituri suplimentare astfel încât aceștia să nu fie tentați să plece în mediul bugetar unde, urmare a legii salarizării s-a creat o discrepanță destul de serioasă între tot ceea ce înseamnă mediu privat și sectorul public de Stat”, după cum a explicat parlamentarul.

Acesta a mai precizat că a depus 4 proiecte de legi, două privind acțiunile la purtător ”care în vizează direct pe Liviu Dragnea”, unul privind interzicerea amplasării radarelor în zone ascunse și atragerea de drept a nulității contravențiilor constatate de pe utilitare dotate cu aparat radar aflate în această situație și un proiect privind obligația autorităților locale de a pavoaza toate arterele principale din toate localitățile românești, cu ocazia zilei de 1 Decembrie 2018.

Un alt proiect liberal prezentat de deputatul de Alba vizează măsuri ce vor fi luate astfel încât, după controalele efectuate la instituțiile publice, Curtea de Conturi să se pronunțe doar pe legalitate și nu pe oportunitate și să fie eliminat pericolul apariției unor abuzuri.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Stefan 8 septembrie 2017 at 15:18

Stimate Domnule Florin Roman,
Vă rog să propuneţi Parlamentului României creşterea pragului electoral la minim la 8%. Este evident că am scăpa de multe discuţii (care nu se vor termina niciodată).
Cu respect,
Ştefan

Tirf 8 septembrie 2017 at 21:44

Scorburile din parcul Custozza te asteapta in continuare.

Don Simon 8 septembrie 2017 at 23:34

Inutilule, du-te culca-te in Cimitirul Ghencea…sau la tine in Hunedoara. Ai terminat greva foamei maximum mediatizatã? Culca-te impotentule politic care eşti!

Sicterescu 9 septembrie 2017 at 10:33

Si….ce-o sa faci bre ? Mai faci o….strigare ???

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...