Rămâi conectat

Curier Județean

VIDEO/ Decizie în Consiliul Local Alba Iulia: Elevii de la Colegiul Economic se mută, pentru doi ani, în clădirea Liceului de Construcții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia intră într-un amplu proces de renovare, motiv pentru care elevii de aici vor învăța în următorii doi ani, în clădirea Liceului de Construcții ”Dorin Pavel”. La rândul lor, elevii de la Liceul de Construcții se vor muta în clădirea Școlii Generale din apropiere. Decizia a fost luată, marți, în ședința consiliului local, după dezbateri aprinse, discursuri și chiar o vizită în teren, pentru evaluarea situației la fața locului.

Inițial măsura era de mutare a elevilor de la Colegiul Economic în clădirea școlii generale, care a și fost pregătită să-i primească, însă după numărători, măsurători și calcule s-a constatat că spațiul ar fi prea mic pentru a asigura confortul celor 650 de elevi, astfel că s-a cerut mutarea acestora în clădirea Liceului de Construcții, care are săli de clasă mai mari și elevi mai puțini. Numai ca asta atrage după sine mutarea celorlalți elevi, din clasele și laboratoarele pe care le ocupau până acum, iscând nemulțumire în rândul gazdelor care s-au văzut scoase din casă de musafiri.

La ședință au participat profesori și părinți ai elevilor din ambele instituții de învățământ. Unii dintre ei (cei de la Colegiul Economic) să-i convingă pe aleșii locali că au nevoie de un spațiu mai mare, ceilalți (de la Liceul de Construcții) să-și apere teritoriul, arătând că sunt foarte greu de mutat și reamenajat, în timp scurt, săli de clasă și laboratoare concepute special pentru domeniul pe care îl acoperă școala.

Au luat cuvântul directorii celor două licee și un profesor de la liceul de construcții care și-au pledat cauza:

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Deși majoritatea consilierilor locali au hotărât deja ce soluție vor aproba, argumentând că trebuie să fie în interesul elevilor, s-a acceptat și o întrerupere a ședinței și o deplasare în teren pentru ca cei indeciși să evalueze situația la fața locului.

În final, decizia s-a luat după modelul ”unde-s mulți puterea (de convingere) crește”. Colegiul Economic va funcționa, până la finalizarea renovării propriei școli la etajele I, II și III ale clădirii Liceului Dorin Pavel, iar elevii de aici vor fi relocați.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Aproape 100 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Alba, în ultimele 48 de ore: Amenzi de peste 35.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aproape 100 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Alba, în ultimele 48 de ore: Amenzi de peste 35.000 de lei În ultimele 48 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea