Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

VIDEO: Cugirenii, nemulțumiți că au fost duși cu duba la DNA – vezi ce spun membrii secțiilor de votare audiați în aceste zile

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mai mulți cetățeni, membri ai unor secții de votare din Cugir, Vinerea și un sat de munte – Călene, au fost duși în aceste zile la DNA Alba Iulia și audiați în cadrul anchetei privind presupuse încălcări ale legii din timpul referendumului pentru demiterea președintelui suspendat Traian Băsescu.

Oamenii spun că nu s-au speriat când i-au văzut pe procurori la poartă, deoarece știau că nu au făcut nimic ilegal, însă au fost șocați în momentul în care au fost invitați să urce în dubă pentru a fi transportați la Alba Iulia la audieri. De asemenea, au fost neplăcut surprinși de răspunsurile primite în momentul în care au întrebat cum se vor întoarce acasă. ”Duba numai duce nu și aduce” sau ”Credeți că noi suntem taxi?”, au spus oamenii legii. După declarații care au durat aproximativ 10-15 minute cetățenii au fost lăsați să se întoarcă la Cugir cum au putut, pe cheltuiala lor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Totodată, audierile care au vizat cu precădere o mică secție de vot dintr-un sat de munte – Călene, sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât pe lista de votare de acolo figurau 50 de alegători dintre care s-au prezentat la vot doar 21, iar pe lista suplimentară au votat doar membrii comisiei și încă doi cetățeni din Cugir, secția nu a avut urnă mobilă și nu au fost raportate incidente în ziua referendumului.

Precizăm că o parte dintre cei audiați, angajați ai primăriei sau ai unor instituții din oraș, s-au răzgândit în ultimul moment și nu au mai dorit să povestească despre vizita făcută la sediul DNA Alba Iulia, deși au declarat că nu s-au făcut presiuni asupra lor. Majoritatea celor cu care am discutat au spus că după această ”experiență” nu mai doresc să facă parte vreodată dintr-o comisie electorală.

“Faptul că se fac verificări este un lucru bun, însă cine le face şi modul în care se procedează seamănă mai mult cu o acţiune de indimidare. Nu mi se pare normal ca oamenii să fie ridicaţi cu duba poliţiei, ca nişte infractori, atâta timp cât nu există o plângere penală punctuală, ci doar o sesizare generală a PDL, la nivel de ţară. Mai mult decât atât, verificările ar trebui făcute de instituţiile competente, adică de parchetele de pe lângă judecătoriile locale şi nu de către DNA. Implicarea acestei structuri şi modul în care se operează ne întăreşte convingerea că scopul acţiunii este unul politic şi nu de verificare în sine. Un alt aspect care ridică semne de întrebare este legat de faptul că sunt chemaţi să dea cu subsemnatul reprezentanţii din secţiile de vot cu procentul de participarea cel mai mare. Se pare că acesta este criteriul care stă la baza verificărilor. De aici putem deduce că în România reformată a lui Băsescu exprimarea votului a devenit o infracţiune care trebuie anchetată şi nu respectată”, a declarat primarul oraşului Cugir, Adrian Teban.

Potrivit unor surse ancheta continuă și în alte localități din județul Alba iar la audieri au mai fost aduși și membrii unei secții de votare din comuna Șpring și din două secții de votare din comuna Galda de Jos.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Marțea Albă, a doua zi din Săptămâna Luminată. Ce e bine să faci ca să eviți ghinionul din anul acesta

Ziarul Unirea

Publicat

în

Marțea Albă, a doua zi din Săptămâna Luminată. Ce e bine să faci ca să eviți ghinionul din anul acesta A treia zi de Paști este supranumită Marțea Albă, zi foarte importantă și notată tot cu cruce roșie în calendarul ortodox. Ce se întâmplă în această zi și care sunt cele mai cunoscute tradiții legate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea