Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

VIDEO/ Cornel Sandu: ”În 3 zile au fost schimbați mai mulți directori de școli decât am schimbat eu în 7 ani”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fostul șef al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Cornel Sandu, a declarat astăzi, într-o conferință de presă că schimbarea celor peste 100 de directori de școli efectuată de conducerea instituției s-a făcut pe criterii politice iar numirile au fost negociate în cadrul partidelor din USL Alba.

De asemenea, Sandu a confirmat bănuiala că schimbările vor continua, deși ar fi trebuit să fie anunțate într-o singură ședință (cea din 16 august – după calendarul impus de Ministerul Educației), acesta fiind și motivul pentru care conducerea IȘJ Alba amână să facă publică lista cu cei numiți pe funcții. Mai mult, o parte dintre noii directori nici nu îndeplinesc condițiile pentru a ocupa posturi de conducere pentru că nu sunt membri ai Corpului Național de Experți sau nu întrunesc condițiile de vechime.

Fostul inspector școlar general a explicat că aceste schimbări nu sunt ilegale deoarece toți directorii au fost numiți prin delegație iar concursuri pe post nu s-au mai făcut de 4 ani, însă este deranjantă maniera în care persoane care au condus unele instituții de învățământ de ani de zile care au fost înlocuite deși n-au avut nicio abatere și nici nu erau membri sau simpatizanți ai PDL.

”Sunt oameni pe care eu i-am găsit directori și i-am lăsat pe funcții iar acum sunt schimbați pe considerentul că trebuie puși de la partide. De exemplu, în municipiul Alba Iulia niciunul dintre cei schimbați nu au fost membri PDL iar în momentul aceste sunt înlocuiți cu membri USL iar la Blaj, în afară de unul singur care este membru PNL, toți ceilalți directori au fost schimați”, a mai spus Sandu.

Precizăm că am încercat să-l contactăm pe actualului șef al ISJ Alba, Dorin Sandea, pentru a-i da posibilitatea să explice motivele pentru care s-a demarat această adevărată campanie de modificări în conducerea instituțiilor de învățământ din județ, dar și pentru a solicita lista cu noii directori însă acesta nu a fost de găsit în ultimele două zile la inspectorat și nici nu a răspuns la apelurile pe cele două numere de telefon mobil.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea