Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Ştirea zilei

VIDEO: Consilierii PDL și PP-DD au semnat memoriul prin care i se cere demisia de onoare lui Rareș Buglea

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

O parte dintre consilierii locali din Alba Iulia și-au prezentat public poziția față de declarațiile colegului lor, Rareș Buglea, de la PNL, care a declarat că susține sterilizarea femeilor rome care dovedesc că nu au posibilități să-și întrețină copiii. 12 consilieri de la PDL și PP-DD a semnat un memoriu colectiv prin care i-au cerut consilierului liberal demisia de onoare.

În urma afirmațiilor cu conținut rasial, discriminatoriu și inuman pe care domnul consilier local Rareș Buglea le-a enunțat, dorin să facem câteva precizări de natură să lămurească poziția colegilor din Consiliul Local Alba Iulia. Considerăm că prin cele afirmate domnul Buglea încalcă noțiuni elementere ale democrației și ale drepturilor pe care fiecare cetățean le are într-un stat modern. Dezaprobăm cu desăvârșire poziția domnului Buglea în raport cu etnia evidențiată în discursul său, dar și cu privire la metodele prin care etnia romă să fie controlată demografic. Opinăm că din poziția pe care o deține atât politic, cât și cu statutu de reprezentant al cmunității, nu poți, sau mai degrabă, nu îți este permis să faci apel la așa zise ”metode de purificare etnică” condamnate istoric și legal de către toate statele Uniunii Europene. O astfel de poziție dezonorează și strivește sensul umanismului și al bunei conviețuiri, percepute ca virtuți de bază în orice societate civilizată”, se arată în memoriu.

După discuții aprinse în care au luat cuvântul atât apărătorii lui Rareș Buglea  – consilierii PNL Gabrial Pleșa și Simone Albani, care i-au acuzat pe semnatarii memoriului de ipocrizie declarând că adevăratul motiv al solicitării este faptul că vor să scape de un adversar politic incomod, cât și consilierii PP-DD, Dorin Șerdean și Dorin Pocol care, deși au semnat memoriul au spus că știu că nu pot cere demisia unei persoane car a câștigat funcția de consilier prin voturile alegătorilor, însă nu sunt de acord nici cu afirmațiile sale despre sterilizare și nici cu atitudinea sa din şedintele Consiliului Local Alba Iulia care nu este ”una tocmai potrivită”.

La Ședința de consiliu local a participat și Viorel Bumbu, președintele Uniunii Democrate a Romilor care s-a declarat consternat de vehemența cu care Gabriel Pleșa îl susține pe Rareș Buglea. De asemenea, acesta a spus că în opinia situația nu a fost clarificată iar afirmațiile lui Buglea ”întinează memoria orașului Alba Iulia” iar mesajul său prejudiciază ideea de democrație în România.

Atenție domnilor! Acest oraș candidează la a fi capitala culturală a României. Acest discurs este grav. Sterilizarea, în percepția unor oameni, este mai greu de înțeles și se asociază fosrte bine cu comportamentul unor medici din lagărele torționare. Este vorba despre o maltratare a ființei umane iar acest lucru trebuie să aibă repercusiunile de rigoare. Un om politic respectabil nu ar fi trebuit să aștepte presiuni din partea colegilor ca să-și dea demisia după astfel de afirmații. Mă aflu aici, domnule Buglea, să vă cer să vă dați demisia de îndată”, a declarat Viorel Bumbu.

Iată reacția lui Rareș Buglea:


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Italian, fost administrator al unei firme din Cugir, trimis în judecată pentru o evaziune fiscală „uriașă” de 6.390 de lei: Riscă închisoarea între 2 și 8 ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Italian, fost administrator al unei firme din Cugir, trimis în judecată pentru o evaziune fiscală „uriașă” de 6.390 de lei: Riscă închisoarea între 2 și 8 ani Un cetățean italian cu domiciliul în Elveția, fost administrator al unei societăți comerciale din Cugir cu obiect de activitate în domeniul transporturilor de mărfuri, a fost trimis în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea