Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Cântec înduioșetor, de Ziua Națională, compus de interpreta Ancuța Stănuș și copiii din Ansamblul ”Mugurii Lomanului”: ”Ne-am unit glasurile pentru a celebra istoria, cultura românească și valorile naționale”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| Cântec înduioșetor, de Ziua Națională, compus de interpreta Ancuța Stănuș și copiii din Ansamblul ”Mugurii Lomanului”: ”Ne-am unit glasurile pentru a celebra istoria, cultura românească și valorile naționale”

O interpretă de muzică populară, împreună cu copiii din Ansamblul ”Mugurii Lomanului” din Loman au compus un cântec emoționant de Ziua Națională a României, la împlinirea a 105 de ani de la Marea Unire.

Interpreta de muzică populară Ancuța Stănuș, împreună cu copiii din Ansamblul ”Mugurii Lomanului”, a compus un cântec ”Măi române, măi române”, dedicat Zilei Naționale a României.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

În satul Loman (jud Alba), departe de agitația orașelor, acolo unde tradiția se păstrează si se transmite din generație în generație, copiii nu sunt doar mici locuitori ai satului, ei sunt adevărați artiști, compozitori, cântăreți, profesori, purtători ai tradiției, ei sunt viitorul.

”Așadar, în anul în care România împlinește 105 ani de la Marea Unire, împreună cu copiii din Loman, am creat acest cântec și ne-am unit glasurile pentru a celebra istoria, cultura românească și valorile naționale.

Nu pot să spun decât că sunt extrem de mândră de ceea ce am realizat împreună cu acești copii minunati, deoarece fara ei nu ar fi fost posibil. Fiecare in parte a venit cu cate o idee, cu o propozitie, un cuvant, o mirare, un sunet iar acest lucru a fost inspiratia pe care ei mi-au transmis-o si care a realizat acest cantec. Asadar, mai departe va las sa ascultati si sa va bucurati si dumneavoastra la fel cum ne-am bucurat si noi prin cantecul nostru.

YouTube video

Fiecare in parte a venit cu cate o idee, cu o propozitie, un cuvant, o mirare, un sunet iar acest lucru a fost inspiratia pe care ei mi-au transmis-o si care a realizat acest cantec.

Totodată, prin acest cântec vrem să demonstrăm faptul ca se pot face lucruri minunate și cu copiii din mediul rural, copii crescuți în satele de munte, copii care sunt mândrii ca sunt români și își iubesc țara și rădăcinile strămoșești.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Asadar, mai departe va las sa ascultati si sa va bucurati si dumneavoastra la fel cum ne-am bucurat si noi prin cântecul nostru!”, spune interpreta Ancuța Stănuș.

Linie melodica si text: Ancuta Stanus si Ansamblul Mugurii Lomanului
Orchestratie: Alex Malschi
Tragot: Ciprian Poenar
Video: Simon Pastiu, Amalia Crișan, Magic Studio Events

Ansamblul Mugurii Lomanului este format din: Alisie Bogdan, Alisie Teodora, Nazarie Macarie Andrei, Bucur Antonia, Bucur Marian, Timis Claudia, Timis Madalina, Timis Valentin, Timis Antonia, Jinar Daria Maria, Jinar Stanciu Daria Maria, Pastiu Iulia, Pastiu Georgiana, Lucan Georgiana, Stanila Maria, Stanila Ioan, Filimon Iulia, Ivan Florina Maria, Stancu Alexandru, Lucan Ramona, Jinariu Marin Miron, Maturar Ilie Darius, Greurus Nicolae Daniel, Olariu Stefania, Olariu Andreea, Petrascu Dragos, Petrascu Georgiana, Petrascu Vasile, Bodea Tudor, Muntean Robert, Muntean Andreea, Stancu Alina, Stancu Petru, Stancu Nicolae, Ursu Robert, Ursu Madalin, Dodoc Elena Violeta, Ursu Nicoleta, Grozav Anaisa, Dodoc Nicolae Adi, Vlad Lavinia Elena, Vlad ioan Flavius, Ursu Florin Calin, Dodoc Ilie Stefan, Grozav Andrei Bogdan, Greurus Sorin Florin, Strain Izabela Maria.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba, la faza națională. Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea