Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

VIDEO Călin Potor (PSD) susține modificarea legii, în favoarea tinerilor, prin scăderea pragului electoral

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deputatul PSD de Alba Călin Potor susține modificarea legii pentru ca tânăra generație să aibă acces la funcții publice, inclusiv cea de parlamentar.

Calin Potor01Declarația sa a a venit după ultimele proteste, generate de tragedia din clubul bucureștean Colectiv, în care tinerii s-au arătat dezgustați de clasa politică și de corupția din România.

Deputatul ar vrea ca în Parlament să poată să intre și partide nou înființate, formate din tineri, care nu ar putea atinge pragul electoral de 5 la sută, obligatoriu în prezent.

”Să încercăm să modificăm legea să ofere acces mai rapid, mai direct, tinerei generații pentru funcția de parlamentar. Acest lucru s-ar putea realiza printr-o scădere a pragului tocmai pentru ca în Parlament să aibă șansă să intre oameni din partide noi care acum nu au șansă. Să mărim posibilitatea, tinerilor, a oamenilor noi care intră în politică să facă legi. În interiorul PSD să luăm măsuri ca tineretul să fie bine pregătit, să aibă șansa reală de a ocupa astfel de posturi”, a spus deputatul PSD.

Întrebat de ce nu începe această schimbare, printr-un exemplu personal, să lase un tânăr, în locul său, pe listă, la viitoarele alegeri pentru deputați, Potor a răspuns că se gândește și că nu este legat de Parlament. (Vezi VIDEO)

Potor a apreciat că oamenii care au ieșit zilele acestea în stradă sunt nemulțumiți și de instituțiile administrative nu doar de Parlament.

”Nemulțumirile oamenilor țin de ceea ce înseamnă politică, administrație, de la primari de comune, orașe, președinți de consilii județene. Se pare că toate instituțiile au nevoie schimbare”, a mai spus acesta.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea