Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda: Lucrările la podul de peste râul Mureș de la Sâncrai, abandonate de un an, reluate în plină iarnă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Autostrada Sebeș-Turda, lotul 2: Lucrările la podul de peste râul Mureș de la Sâncrai, abandonate de mai bine de un an, au fost reluate în plină iarnă.

2018 a fost pentru lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda un an pierdut. Progresul mediu lunar a fost insignifiant sub un punct procentual. Practic, după intrarea în insolvență a Euro Construct Trading ’98 din București și preluarea întregului lot de către grecii de la Aktor, antreprenorul nu a găsit resursele financiare pentru a continua lucrările în 2018 într-un ritm rezonabil.

Culmea este că după ce aproape un an nu s-a lucrat nimic la viitorul pod peste râul Mureș de la Sâncrai, în plină iarnă, pe cei de la Aktor, i-a ”apucat” hărnicia. De aproape două săptămâni, o echipă de muncitori a reluat lucrările și a început să lucreze la armătura viitorilor piloni ai podului.

YouTube video

La viitorul pod peste Mureș de la Rădești, nu este nicio activitate. Chiar dacă încă din această toamnă stau depozitate în teren grinzile nu s-au mai efectuat lucrări.

Citește și VIDEO: Pe Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1, s-a terminat structura supratraversării de la DN 1/ Se așterne balast stabilizat la podul peste râul Sebeș

Evident, pe lotul 2, cu excepția a două structuri, nu se mai lucrează la altceva. Oricum, pe timpul iernii, la temperaturi scăzute, nu se poate lucra la terasamente.

YouTube video

Citește și VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda, lotul 2, la finalul lunii octombrie 2018: Structuri care ”plâng” după mâna constructorului

Lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda, care se întinde de la Sântimbru la Aiud, are 24 de kilometri, termenul de finalizare asumat de constructor fiind anul 2019. Aceste este aproape imposibil de respectat.

Mai multe amănunte despre situația lotului 2 și ce planuri are antreprenorul pentru anul 2019 citiți în ediția tipărită a ziarului Unirea de mâine, 14 decembrie 2018.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea