VIDEO: Autostrada A10 Sebeș-Turda, din nou la „ora macaralelor”: A început montarea grinzilor în nodul rutier Alba Iulia Nord și la drumul care duce spre fabrica Florea

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Astăzi, 8 martie, antreprenorul lotului 1 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda a început montarea grinzilor în zona viitorului n od rutier Alba Iulia Nord și la supratraversarea de la drumul care merge la fabrica Florea.

Dimineață, în jurul orei 8.00, cu ajutorul a două macarale mari, de la cunoscuta firmă Deme Macarale, a fost ridicată și montată, prima grindă din viitorul nod rutier Alba Iulia Nord.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Citește și:  VIDEO| Autostrada A10 Sebeș-Turda, începutul anului 2019, la “ora” nodurilor rutiere de la Alba Iulia Nord și Sebeș

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Grinda a fost montată pe culeea nord a viaductului, una dintre problemele nodului rutier, reprezentând-o numeroasele rețele electrice care nu au fost încă relocate. Este interesant să vedem dacă contructorul va reuși să monteze toate grinzile de la culeea de nord intrucât o rețea electrică trece chiar prin apropiere.

Tot astăzi, la supratraversarea de pe drumul care duce la fabrica Florea, nu departe de viitorul nod rutier Alba Iulia Nord, a început montarea grinzilor.

Citește și:  VIDEO: Lucrări pe autostrada A10 Sebeș-Turda la subtraversarea de la sensul giratoriu de la Lancrăm pentru a muta circulația pe DN1 pe vechiul amplasament

În viitorul nod rutier Alba Iulia Nord, traseul autostrăzii va supratraversa linia de cale ferată după care va subtraversa DN1 și va continua pe dealul de la pârâul Iovului.

Foarte multe din structurile din viitorul nod rutier vor fi din grinzi metalice de tip COR-TEN. E vorba de supratraversarea căii ferate, de o parte din bretelele de încărcare-descărcare cu sensul giratoriu existent la Alba Iulia și supratraversarea pe care DN1 o va avea la autostradă.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419