Rămâi conectat

Actualitate

VIDEO| Asteroidul 2004 BL86 care s-a apropiat luni de Terra are propria sa „lună”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asteroidul care a trecut luni aproape de Terra are un mic satelit vizibil în cele 20 de imagini obținute de o antenă radar de 70 de metri a Agenției spațiale americane (NASA) din Goldstone, care pot fi urmărite pe pagina web a acestei instituții.

asteroidImaginile au fost luate la 26 ianuarie, la ora 16.19 GMT, momentul în care corpul ceresc s-a aflat la cea mai mică distanță — 1,2 milioane de kilometri — de Pământ, fără a prezenta vreun pericol pentru planeta noastră.

Fotografiile arată asteroidul cu o amplitudine de 325 de metri și un mic satelit cu diametru de 70 de metri, scrie ziarul spaniol ‘ABC’.

Dintre asteroizii din apropierea relativă a Terrei, aproximativ 16 % din cei de peste 200 de metri sunt binari, adică au un satelit. În unele cazuri, există chiar sisteme formate din trei corpuri, asteroidul și doi sateliți.

Asteroidul 2004 BL86 a fost asteroidul care s-a apropiat cel mai mult de Pământ din ultimii 200 de ani, o situație asemănătoare urmând să se mai producă abia în 2027, conform datelor furnizate de NASA. Atunci, își va face apariția 1999 AN10, un asteroid de dimensiuni comparabile cu ale lui 2004 BL86.

Asteroidul 2004 BL86 a fost descoperit la 30 ianuarie 2004 de un telescop în cadrul programului Lincoln Near-Earth Asteroid Research (LINEAR), derulat la White Sands, New Mexico.

Sursa Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea